Wie wordt dit weekend de nieuwe Miss en Mister Gent?

miss en mister verkiezingen gent20 jaar Ledebergse Feesten. Wie wordt dit weekend de nieuwe Miss & Mister Gent? De Ledebergse Feesten vieren dit jaar hun 20 jarig bestaan op een heel gevarieerde manier: meezingfeest, joggen, babes, miss & misters en Vlaamse & internationale topartiesten.

Een jubileumeditie maar ook het afscheid van de feesten in zijn huidige zelfstandige vorm. Vanaf volgend jaar zal Ledeberg immers geen twee maar slechts één zomerfeest meer hebben. In het kader van de besparingen opgelegd door het Gents stadsbesuur zullen vanaf 2015 de Ledebergse Feesten en de Lichtstoet voortaan op hetzelfde weekend plaatsvinden.
De 20ste jubileumeditie van de Ledebergse Feesten van 5 tot 8 september belooft een voltreffer te worden.
Door de organisatoren is een programma opgesteld, waardoor iedereen aan zijn trekken kan komen: een meezingfeest, een jogging, een nieuwe Buffalo Babe, een seniorennamiddag, een Mini Miss & Mister Gent, een nieuwe Miss & Mister Gent en een hele resem zangers & zangeressen. Daarmee viert Ledeberg vier dagen en vier nachten feest.

miss en mister verkiezingen gent3Wie graag zelf zingt zakt vrijdagavond 5 september om 20 uur best af naar Ledeberg. Op het Ledebergplein staat dan immers de grote Sfeertent Ledeberg en daar wordt een groot meezingfeest georganiseerd met internationale tophits van Ton Jones, André Hazes, Claude François, The Bee Gees, Frans Bauer en vele anderen! Ook Gentse hits zullen gebracht worden door Kloaver Viere welke uit volle borst kunnen meegezongen worden. De ingang tot de Sfeertent is gratis toegankelijk.

Zaterdag 6 september is er de grote rommelmarkt en om 15 u. heeft de 9de editie van de Ledebergse Feesten Jogging plaats. Er is keuze uit 5 km of 10 km. Deze jogging heeft een nieuw parcours welke enkele centrumstraten van Ledeberg aandoet en via 2 parken loopt: het Park De Vijvers en het Adolf Papeleupark. Dit is de enige gratis loopwedstrijd in gans Gent. Inschrijven in de Sfeertent Ledeberg kan vanaf 13 u. Dit is overigens een officiële VAL wedstrijd.

‘s Avonds is er de Buffalo Nacht met de Buffalo Babe verkiezing door de Buffalofans waarbij onder andere Kurt van BiezeBaaze optreedt en waar de voormalige stadionomroeper van KAA Gent Frans Babbelaar met Vicky Vandriessche de Buffalo Babe verkiezing in goede banen zal leiden. De Sfeertent zal die avond alvast traditioneel weer volledig blauw en wit kleuren, het is immers de avond van de echte Buffalo supporter.

Zondag 7 september is het terug rommelmarkt en om 11 uur zorgt Gunther De Meester voor een sfeervol ribbetjesfestijn. Zondagnamiddag zitten ongetwijfeld een aantal ouders vol spanning op de eerste rij, want dan wordt de Mini Miss & Mister Gent verkozen. ’s Avonds staan de finalisten Miss Gent op het podium om opvolgster te worden van Shauni Sagaert. De Vlaamse topartiest Gene Thomas zal alvast voor de nodige ambiance zorgen, voorafgegaan door Elle Yana.

Op maandagnamiddag 8 september is er de seniorennamiddag met een revue van De Lenny’s en ’s avonds is het de beurt aan de finalisten van Mister Gent om de gunsten en punten van het publiek en van de jury te verdienen. Ook die avond zijn er muzikale gasten en het is de internationaal gerenommeerde Nederlandse zangeres just like Tina Turner die je het gevoel zal geven dat je aan het kijken en luisteren bent naar de echte Tina Turner. Voorafgaand aan just like Tina Turner staat Katy Satyn geprogrammeerd. Just like TIne Turner zal zorgen voor een spetterend einde van de 20ste jubileumeditie van de Ledebergse Feesten.

Op dinsdag 9 september stond de wedstrijd Israël-België op reuzescherm geprogrammeerd. Maar de Rode Duivels kunnen er door de gevaarlijke situatie niet gaan voetballen waardoor de organisatie besloten heeft om die dag niets meer te organiseren. Die dag wordt dan ook geannuleerd.

Het volledig programma van de Ledebergse Feesten vindt u op www.ledeberg.be
miss en mister verkiezingen gent1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here