Groepsaankoop zonnepanelen, 650 geïnteresseerden

zonnecellenGroepsaankoop zonnepanelen, 650 geïnteresseerden. Provincie Antwerpen gaat massaal zonnepanelen leggen. De groepsaankoop overtreft na 1 week al aantal installaties van 2013 !

Al meer dan 650 geïnteresseerden kopen samen met de provincie Antwerpen een zonnepanelensysteem aan. “Pas begin deze week kregen de eerste deelnemers van onze groepsaankoop hun individueel voorstel. “ vertelt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Energie. “Met 600 effectief bestelde installaties overtreffen we nu al het aantal zonnepanelen dat vorig jaar in onze provincie werd gelegd! En we zijn nog maar pas begonnen want de komende weken organiseert de provincie 25 infovergaderingen om alle 10.000 deelnemers te informeren. Onze inwoners zijn duidelijk bewust bezig met groene stroom en hun energievoorziening en we zijn blij dat onze provinciale groepsaankoop de motor zal zijn om de zonnepanelenmarkt weer in gang te zetten. We maken ons sterk dat deze actie ook de volledige sector ten goede zal komen.”

Begin juni startte de provincie Antwerpen met het verzamelen van geïnteresseerden voor een groepsaankoop van zonnepanelen. De doelstelling van die groepsaankoop is om zonnepanelen en de sector onder de aandacht te brengen. Het plaatsen van zonnepanelen is immers nog steeds een interessante investering. In 2013 vielen de vroegere subsidies weg, wat tot een rampjaar in de sector leidde. Toen werden er in de gehele provincie Antwerpen minder dan 400 installaties geplaatst. Het leek er dus op dat de Antwerpenaren de interesse voor deze investering in groene energie verloren waren. Gedeputeerde Inga Verhaert: “In enkele maanden tijd hebben we meer dan 10.000 deelnemers aangetrokken die zich vrijblijvend inschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen. Op onze veiling op 13 augustus selecteerden we 3 winnende zonnepanelenleveranciers. Dat zijn de bedrijven IZEN Energy Systems uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Berrentec uit Beringen. “

25 infovergaderingen om 10.000 deelnemers persoonlijk te bereiken

Sinds begin september kregen de eerste deelnemers een persoonlijk voorstel van de leverancier die in hun regio actief zal zijn. Deelnemers hebben tot 8 oktober de tijd om het voorstel dat zij ontvingen te accepteren. “Het is opmerkelijk dat na slechts enkele dagen al meer dan 650 deelnemers het voorstel accepteerden. Dit wil zeggen dat na amper enkele dagen al meer mensen zonnepanelen willen plaatsen, dan in heel 2013.” stelt Verhaert vast. En dit succes zal nog groeien: “De komende weken houdt de provincie 25 informatieavonden om alle 10.000 deelnemers van de groepsaankoop te bereiken. Op 3 september gaven we de aftrap in Schoten. Na acceptatie komt de leverancier thuis langs om dan alle details per deelnemer te bespreken. Ondertussen zijn de eerste afspraken gemaakt om eind september al zonnepanelen te installeren.”

Provinciaal energiebeleid werpt vruchten af

Gedeputeerde Inga Verhaert legde zich de voorbije jaren toe op een provinciaal energiebeleid: “We zijn blij dat onze inwoners massaal vertrouwen hebben in het provinciaal bestuur. We zijn dichtbij genoeg bij onze inwoners om dienstverlening op maat te geven, maar we zijn ook groot genoeg om een schaalvoordeel te hebben dat beheersbaar is. De recente berichtgeving rond duurdere energie, mogelijke energietekorten, de problemen met Doel, … hebben ongetwijfeld onze inwoners meer bewust gemaakt over hun energievoorziening. Wij sensibiliseren hen nu om opnieuw te investeren in zonnepanelen en maken ons ook sterk dat deze actie de volledige sector zo ten goede zal komen.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here