Thuis acteurs helpen met het 20ste Plantjesweekend

thuis kankerweekendThuis acteurs helpen met het 20ste Plantjesweekend – De “Thuis”-acteurs maken een vuist tegen kanker!

De “Thuis”-acteurs zetten hun schouders mee onder het 20ste Plantjesweekend om er een enorm succes van te maken. Onder het motto “Vele kleintjes maken één groot gebaar” dragen ze graag hun steentje bij aan de jaarlijkse azaleaverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Op zaterdag 20 september kan je een azalea kopen bij één van je favoriete “Thuis”-personages.

– Annick Segal, beter bekend als Rosa, zal mee helpen verkopen in de provincie Antwerpen

“Iedereen kent wel iemand die kanker (gehad) heeft. Wij als Thuis-acteurs kunnen met onze aanwezigheid mee het verschil maken. We kunnen ervoor zorgen dat er extra veel plantjes verkocht worden, dat er veel aandacht is, dat de pers het erover heeft … Als BV vind ik het belangrijk om dergelijke zinnige initiatieven te steunen.” aldus Annick.

– Rosa’s fictieve echtgenoot Waldek, Bart van Avermaet vind je terug in Oost-Vlaanderen

– Vlaams-Brabant kan rekenen op de steun van Ann, Monika Van Lierde

– Tom, Wim Stevens, zal zijn taak vervullen in West-Vlaanderen

– De verkopers in Limburg zullen bijgestaan worden door Judith of Katrien De Ruysscher

“Plantjes zijn een mooie metafoor als het over kanker gaat. Ze groeien, net als de hoop dat we kanker kunnen bestrijden. Ik hoop met mijn hulp bij te dragen aan een goede zorg voor kankerpatiënten en aan vooruitgang op onderzoeksvlak,” aldus Katrien.

De exacte verkooppunten waar de “Thuis”-acteurs zullen meehelpen, zijn terug te vinden op www.komoptegenkanker.be.

Op zondag 21 september kan je ook een plantje kopen van voorzitter Frank Deboosere.

25 jaar Kom op tegen Kanker en 20ste editie van het Plantjesweekend: Een dubbel jubileumjaar voor een hoopvol initiatief

25 jaar geleden ging de eerste nationale geldinzamelingsactie in de strijd tegen kanker van start.

5 jaar later ontwikkelde zich hieruit een bijzonder sympathieke actie, die vandaag is uitgegroeid tot hét symbool van de campagne: het Plantjesweekend. Deze actie werd al snel een vertrouwd begrip, en is dit jaar aan zijn 20ste editie toe, eentje die dan ook bijzondere aandacht verdient.

Zeg het met plantjes

Het eerste Plantjesweekend in 1995 kwam tot stand na een oproep op de toenmalige BRT. Het was de bedoeling om gedurende één weekend zoveel mogelijk plantjes te verkopen in de eigen gemeente. Een schot in de roos, zo bleek. 100 enthousiaste gemeenten voelden zich meteen geroepen om deel te nemen. Door de jaren heen zijn dat er 270 geworden en is het Plantjesweekend uitgegroeid tot een terugkerend en uiterst succesvol initiatief, dat ondertussen één van de voornaamste fondsen van de campagne is geworden. Los van de talloze lokale initiatieven en naast “1000 km van Kom op tegen Kanker” en “Kom Op Appels”, behoort het Plantjesweekend tot de drie nationaal georganiseerde acties.

In 2002 werd gekozen om azalea’s te gebruiken als handelsmerk voor de vriendelijke actie. De azalea is de superheld onder de kamerplanten. Duurzaam, sterk en mooi: een echt Vlaams succesproduct, geteeld op eigen bodem. En superhelden hebben we hard nodig in een strijd die nog lang niet beslecht is.

Lokale comités, opgericht door vrijwillige actievoerders, coördineren de initiatieven onder het toegewijde voorzitterschap van Frank Deboosere. “We kunnen niet zonder de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker. Hun enthousiasme maakt van het Plantjesweekend elk jaar opnieuw een groot succes. Het is hartverwarmend om te zien hoe solidair Vlaanderen is met onze acties. De azalea’s doen bij iedereen de zon schijnen. Ook als de barometer op kanker staat”, aldus Frank.

Op naar een nieuw record!

Het grenzeloos enthousiasme en de gedreven inzet van de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de plantenverkoop sinds de eerste actie indrukwekkend gestegen is. Tijdens de laatste editie in 2013 gingen maar liefst 264.640 azalea’s als warme broodjes over de toonbank. Dat zijn er 25.000 meer dan de keer ervoor en een ruimschootse verdubbeling t.o.v. de eerste editie.
Maar bezield als we zijn door onze missie en omdat we de strijd nooit zullen opgeven, dromen we ervan om na 20 jaar de magische kaap van totaal meer dan 4 miljoen verkochte plantjes te kunnen overschrijden!

Zoals Gerda Godefridi, al 20 jaar vrijwillig coördinator van het Plantjesweekend in Bierbeek het verwoordt: “Het is fantastisch om te zien hoe het Plantjesweekend is uitgegroeid tot een actie die zoveel Vlamingen na aan het hart ligt. Ik ben enorm fier dat ik al twintig jaar deel mag uitmaken van zo’n hartverwarmend initiatief, en hoop dat we dit jaar opnieuw een record mogen verbreken!”

Alleszins hoopt Kom op tegen Kanker tijdens deze jubileumeditie opnieuw op een verpletterend succes.

Deze 20ste azaleaverkoop gaat door tijdens het weekend van 19 tot 21 september 2014. Noteer het in je agenda en maak bij je thuis alvast een bijzonder plekje vrij voor een bijzonder plantje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here