400 hectare grond rond Bethlehem in beslag genomen

reyndersDidier Reynders veroordeelt inbeslagname van land rond Bethlehem. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt net zoals hoog vertegenwoordiger Catherine Ashton de aankondiging door de Israëlische overheid dat 400 hectare grond rond Bethlehem in beslag wordt genomen.

Net zoals de Europese Unie erkent België geen enkele wijziging van de grenzen van 1967, tenzij ze door de twee partijen worden aanvaard. Minister Reynders roept de Israëlische overheid op om terug te komen op haar beslissing. België wijst erop dat de nederzettingen illegaal zijn volgens het internationale recht. Ze vormen ook een obstakel voor vrede.

Deze aankondiging is heel jammer. Ze helpt niet om het vertrouwen tussen de partijen te herstellen Ze komt ook net na de aankondiging van het staakt-het-vuren in Gaza. Daardoor konden onderhandelingen starten voor een blijvende oplossing voor het conflict. Didier Reynders hoopt dat de onderhandelingen snel kunnen herbeginnen. Ze moeten tot een soevereine Palestijnse staat leiden, die naast Israël bestaat, in vrede en veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here