Vervangingsnieuwbouw WZC De Hopperank opent op 3 november

Vervangingsnieuwbouw WZC De Hopperank in Aalst opent op 3 november. De OCMW-raad heeft beslist om op 3 november de vervangingsnieuwbouw van WZC De Hopperank in gebruik te nemen. Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om in oktober te openen, acht de raad het noodzakelijk om met de opening te wachten tot de belangrijkste omgevingswerken zijn afgewerkt. Het gaat onder meer om de aanleg van een brandweg die vertraging heeft opgelopen.

sarahOCMW-voorzitster Sarah Smeyers: “We zijn erin geslaagd om de vervangingsnieuwbouw volgens een strak schema te bouwen. Op nauwelijks 16 maanden tijd hebben we een mooi gebouw van drie hoog opgetrokken. Maar omdat de omgevingswerken een belangrijke factor zijn bij de toegankelijkheid en veiligheid van het woonzorgcentrum, hebben we beslist om pas begin november de nieuwe bewoners te verwelkomen.”

De werken aan het gebouw zelf zitten in de eindfase. Het vast meubilair is reeds geplaatst en de behang- en verfwerken zijn volop in uitvoering. De leveranciers van het los meubilair staan klaar om het materiaal aan te leveren. Ook de aannemer voor de aanleg van de toegangsweg, brandweg, parkeerplaatsen en tuin heeft zijn opdracht gekregen en heeft de werkzaamheden aangevat. Volgens het lastenboek van de opdracht moeten de werken uitgevoerd zijn tegen 27 oktober. Maar de omgevingsaanleg is uiteraard enorm afhankelijk van de weersomstandigheden, aldus Sarah Smeyers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here