Honda: Civic Concept op het salon van Genève

Honda pakt op het salon van Genève uit met de Civic Concept, zeg maar de voorloper van de achtste generatie Civic die volgend jaar op de markt komt. De Japanners kiezen voor een spacy concept met een complete lichtbalk vooraan. De vouwen in de zij zorgen dan weer voor een sportief/agressief tintje. Hij zal ook breder en lager dan het huidige model zijn, wat voor een macho-tintje zorgt.

De nieuwe Civic komt – in wat automarketeers het "hogere C-segment" noemen – tegenover stevige concurrenten te staan zoals de Renault Mégane, Opel Astra en VW Golf. Hij pakt daarom ook uit met een krachtige i-CTDi turbodiesel van met een vermogen van 140 pk en een maximumkoppel van 340 Nm. Behalve de nieuwe dieselmotor zullen er ook innovatieve en krachtige benzineversies verkrijgbaar zijn. Ook voor de veiligheid van de inzittenden is gezorgd. Zo zal de nieuwe Civic zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder het VSA stabiliteitssysteem en hoofdairbags op alle modellen.

De Civic is wereldwijd het meest verkochte Honda-model. In de voorbije 33 jaar werden er in heel de wereld meer dan 16 miljoen van gebouwd en verkocht, goed voor 30% van de totale omzet van Honda. Via de Civic werden vaak niet alleen nieuwe Honda-technologieën voor serieproductie maar ook innovaties in de autoconstructie geïntroduceerd. De achtste generatie zal hierop geen uitzondering vormen.

Momenteel wordt de Civic in 11 landen gebouwd en in ca. 160 landen verkocht. De nieuwe Civic voor de Europese markt zal nog steeds in de Honda-fabriek van het Britse Swindon worden gebouwd. Voor de lancering van de nieuwe Civic wordt ook de 2.2 i-CTDi dieselmotor in Swindon geproduceerd.

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/hondacivicgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here