Nieuw inzicht in behandeling van borstverkleining en borstlift

bh

De implanteerbare BH: een nieuw inzicht in de behandeling van borstverkleining en borstlift

bhOp woensdag 10 september zal in het UZ VUB de eerste opleiding dag plaats vinden voor het implanteren van het ORBISHAPE borst implantaat. Deze siliconen implanteerbare borst ondersteuning ( ook wel implanteerbare BH genoemd )is ontworpen en gefabriceerd door ORBIX Medical. Het implantaat kan aangewend bij oncologische borstchirurgie, borst verkleining, borstlift en algemeen om de borst te ondersteunen. Met dit implantaat streeft men een, zo natuurlijk mogelijk vorm van de borst na. Georganiseerd Dr Prof Dr Hamdi diensthoofd plastische heelkunde van het UZ VUB, in samenwerking met de firma DEN Medical richt deze opleiding zich tot plastische chirurgen met een rijke ervaring in esthetische borst chirurgie.

De firma Orbix Medical, gespecialiseerd in de ontwikkeling van materiaal voor plastische chirurgie, heeft een siliconen implantaat ontwikkeld, om de borsten op een blijvende manier te ondersteunen.

Het systeem omvat een zacht siliconen plaatje, welk als ondersteunend element dienst doet en zo het borstweefsel “opgeheven” houdt.
Eens ingeplant, worden deze plaatjes vast geankerd aan de ribben en het borstbeen, door-middel van een niet resorberende medische draad.
Deze ingreep kan gebeuren, zowel tijdens de procedure van een borst-verkleining, als een borstlift, en tevens na borst chirurgie, en voor verdere correcties om een natuurlijk uitzicht te bekomen.

Met de leeftijd gaat de elasticiteit van de huid verminderen, zo ook bij de borst, en deze heeft hierdoor de neiging om door te zakken. Deze techniek zal de huid niet verder belasten en de borst op een permanente manier ondersteunen

Volgens Yossi Mazel directeur van Orbix Medical, kan deze nieuwe uitvinding minstens 10 jaar zijn ondersteunende effect garanderen. Verder hebben ook vrouwen die een borstvergroting ondergaan hebben, hetzelfde probleem. Volgens Mr Mazel, zelfs bij een borstvergroting of een borstverkleining, blijft de huid dezelfde, en zal dus na verloop van tijd weer gaan verzwakken. Met deze methode is het alsof een implanteerbare BH geplaatst wordt, de druk wordt volledig opgevangen door het implantaat en niet door de huid. Uitvoerig onderzoek met dit implantaat werd verricht door Prof Dr Hamdi van het Universitair ziekenhuis VUB, welke intussen een ervaring van 5 jaar heeft met het implantaat. Intussen is verder onderzoek gebeurd in Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en Zweden. Nog volgens Yossi Mazel, was het absoluut noodzakelijk om zo lang onderzoek op het implantaat uit te voeren, gezien het resultaat een “ langdurige “ oplossing moet bieden.

Tevens is gebleken dat het gebruik van deze ondersteuning een zeer positieve invloed heeft op het eventuele litteken, uit ervaring blijkt dat het litteken veel minder zichtbaar wordt. In België heeft de firma DEN Medical sinds begin 2014 de nodige stappen ondernomen om ORBISHAPE op de Europese markt te mogen brengen. Op woensdag 10 september wordt met de bereidwillige medewerking van Prof Dr Hamdi een zeer doorgedreven opleiding georganiseerd, voor een beperkt aantal plastische chirurgen welke interesse hebben om deze methode bij hun patiënten te implanteren. Prof Dr. Hamdi en zijn team zijn er van overtuigd dat deze techniek door ervaren plastische chirurgen kan uitgevoerd worden, maar dat een opleiding hiervoor absoluut aangewezen is.

Nog volgens J. Deneyer directeur van DEN Medical is het grote voordeel dat ORBISHAPE de natuurlijke vorm en uitzicht van de borst behoud, zodanig dat de vrouw fier is op de vorm van haar borsten.

Voor alle inlichtingen: Universitair Ziekenhuis Brussel – Laarbeeklaan 101, 1090 Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here