Nieuws uit Nazareth, stroomtekort en stroomuitval

Nieuws uit Nazareth, stroomtekort en stroomuitval. Kan Nazareth getroffen worden door een stroomuitval?

electrHet is nog niet duidelijk of Nazareth bij een stroomonderbreking afgekoppeld kan worden van het net. In het bestaande afschakelplan uit 2012 is Nazareth niet bij de getroffen gemeenten. Dit plan wordt nu door Elia op punt gesteld en zal wellicht in september 2014 gecommuniceerd worden door het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

Sinds de sluiting van kernreactor Doel 4 is de kans groter dat Vlaanderen geconfronteerd wordt met een stroomtekort in de winter. Daardoor is de kans ook groter dat het afschakelplan van Elia geactiveerd wordt. Toch zal dit de allerlaatste stap zijn in een reeks van maatregelen die genomen worden bij een dreigend stroomtekort.

In 2013 hebben de gemeenten een overzicht gemaakt van de problemen die kunnen opduiken bij een stroomonderbreking. Dat kan gaan om ziekenhuizen, rusthuizen, bedrijven … Daarnaast overlegt provinciegouverneur Jan Briers met diverse instanties over overstromingsrisico’s, drinkwatervoorziening en dergelijke meer. Burgemeester Danny Claeys volgt de ontwikkelingen op de voet. De gemeente Nazareth zal via nieuwsberichten de bevolking maximaal op de hoogte houden met correcte informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here