Chinese leerkrachten op studiebezoek in Vlaanderen

MARIAKERKE – Chinese leerkrachten op studiebezoek bij collega’s in Vlaanderen.

schoolEen twintigtal Chinse leerkrachten uit Beijing brengt op dinsdag 26 augustus een bezoek aan Visitatie Mariakerke. Bedoeling van het studiebezoek is kennis te maken met de onderwijsmethodieken binnen een ‘digitale leeromgeving’.

Visitatie in Mariakerke staat bekend als ICT-school en zal die dag de delegatie (leerkrachten lager en secundair onderwijs en hun tolk) tonen hoe ICT ingezet wordt in de werking van de school, zowel naar leerlingen en hun ouders toe, als voor de leerkrachten. Zo zal onder meer worden gedemonstreerd hoe de twee laptopklassen concreet werken (volgens het principe ‘bring your own device’) en wat het digitale leerplatform betekent voor leerlingen en leerkrachten. “We zullen de delegatie uitleggen hoe ICT efficiënt ingezet kan worden in onderwijs en wat de meerwaarde daarvan is”, zegt Christine Desmaele, directeur didactief en financiën. “We kunnen hen laten zien hoe en waarom we ICT gebruiken in zowat alle vakken, hoe ICT kan bijdragen tot zelfstandig leren en hoe het een ideaal middel is om vlot en degelijk met de ouders te communiceren. In onze school zit ICT ingebed in de hele structuur en werking. We hopen onze Chinese collega’s te kunnen tonen hoe ICT een essentiële bijdrage kan leveren tot de goede werking van een hedendaagse school.”

In de Chinese cultuur wordt zeer grote aandacht gegeven aan onderwijs. Al vanaf de eerste keizer in de Chinese geschiedenis bestaat het onderwijs om hogerop te komen in de Chinese maatschappij. Onderwijs is een middel om welvaart te verkrijgen in China evenals ook in de westerse landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here