Wakeboard battle in de schaduw van het MAS

Bavo Swijgers en Jan Opdekamp

10.000 bezoekers waren zaterdag op Antwerp Street Kicks getuige van dé wakeboard battle van het jaar, gewonnen door de enige vrouwelijke deelneemster

Bavo Swijgers  en Jan OpdekampOnder een stralende zon, een strakke wind en het oog van 10.000 bezoekers vond op zaterdag 23 augustus de allereerste editie van Red Bull Streamline plaats, dé Belgische wakeboard battle van het jaar. 16 van ’s lands beste cable-wakeboarders gingen op het water van het Bonapartedok, in de schaduw van het imposante MAS, de strijd aan met 4 obstakels. Rondgetrokken door een 220m lange kabel haalden ze hun meest spectaculaire tricks boven met het doel de internationale jury bestaande uit Mads Bille Boch (DEN), Daan Rigter (NED) en Felix Georgii (DUI), te overtuigen van hun skills. Kunst op het water dus, maar dan met backflips, frontsides en indy grabs. Winnaar werd Elke Venken (27) uit Dilsen-Stokkem, de enige vrouw in de wedstrijd. Elke, lid van wakeboardclub Terhills, kreeg in de finale over 2 runs de hoogste totaalscore en mocht – naast de eer te winnen van een geheel mannelijk deelnemersveld – naar huis met 1.000 euro. Tweede en derde werden respectievelijk Dirk Van Esser (27, Dilsen-Stokkem) en Kevin Lantsoght (18, Knokke), meteen de jongste deelnemer van het pak.

“Ik had nooit verwacht de finale te halen”, aldus Elke Venken. “Het was een moeilijke wedstrijd en het niveau lag enorm hoog. Het daarbij ook nog eens moeten opnemen tegen 15 mannen, maakt het er niet eenvoudiger op, dus ik dacht echt niet bij de beste 8 te kunnen komen. Maar ik heb gewonnen! Ik kan nog altijd niet geloven, wat een rush! Mijn laatste finale run was niet perfect, het kon zeker en vast beter. Maar mijn concurrent Dirk zijn laatste run liep ook niet foutloos, dus ik wist dat het echt heel close ging zijn tussen ons beiden. De hele ervaring van Red Bull Streamline was geweldig. Cable-waken in het centrum van Antwerpen is iets wat je niet elke dag meemaakt. Ik was al heel erg dankbaar dat ik aan de eerste editie mocht deelnemen en het dan ook nog eens winnen, als enige vrouw van de bende, voelt onwerkelijk. Ik ben super content!”

Kabelwakeboarden: sport in opmars
Wie aan wakeboarden denkt, denkt aan iemand die zich op een plank laat voorttrekken door een boot. Kabelwakeboarden is hetzelfde, alleen worden de riders niet door een boot maar door een kabel voort getrokken. De sport bestaat al enkele jaren en kent ook in België een steile opmars. Met kabelparken en clubs in respectievelijk Tertre, Knokke, Marcinelle, Dilsen-Stokkem en een recent geopend park in Deurne kun je de sport in België op 5 plaatsen beoefenen.

Succesvolle vierde editie Antwerp Street Kicks
In totaal zakten op vrijdag en zaterdag over de twee dagen samen zo’n vijftienduizend bezoekers af naar het Antwerpse Eilandje voor de vierde editie van Antwerp Street Kicks, het grootste urban sports event van het land. Vrijdag was de regen nog spelbreker, maar zaterdag brak de zon door en konden meer dan 10.000 bezoekers naast het wakeboardspektakel van Red Bull Streamline genieten van een heel arsenaal bekende en minder bekende sporten. Op de kade rond het imposante en prachtige MAS voerden bekende bmx’ers, skaters en Red Bull X-Fighters halsbrekende stunts uit, terwijl jong en oud konden kennis maken met verschillende sporttakken en tussendoor getrakteerd werden op rap en hiphop van Belgische bodem.

Een van de absolute blikvangers op Antwerp Street Kicks was de 22 meter lange en 2,5 meter hoge miniramp – de grootste van Europa – die als toneel diende voor de talrijk aanwezige skaters en bmx’ers. Daarnaast konden mensen genieten van Slackline demo’s en een freestyle Calisthenics wedstrijd, waarbij gebruik gemaakt wordt van het eigen lichaamsgewicht, terwijl de jongste kinderen zich uitleefden op het klimrek of de Skidome.

De twee spektakelrijke dagen Antwerp Street Kicks werden feestelijk afgesloten met live optredens op het plein voor het MAS van onder meer Safi & Spreej en dj Hush Hefner.

Foto: Bavo Swijgers (BS) en Jan Opdekamp (JO)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here