Opening hotelruimte Koninklijke Roeivereniging Sport Gent

krsg

Opening hotelruimte Koninklijke Roeivereniging Sport Gent. De zolder van het lokaal van de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent aan de Kanodreef 1 in Gent werd omgebouwd tot een volwaardige hotelruimte. Op zaterdag 23 augustus 2014 werd de hotelruimte plechtig geopend, in aanwezigheid van schepen Rudy Coddens.

krsgBegin 2013 werd de stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor de transformatie van de zolderruimte van het clublokaal van K.R. Sport Gent tot volwaardige hostelruimte. De opwaardering van het gebouw is een goede zaak voor zowel de Stad Gent, de club als de gebruikers van de omliggende sportinfrastructuur. K.R. Sport Gent heeft een langdurige erfpachtovereenkomst die loopt tot 2056. Om de transformatie te realiseren kende de Stad een investeringssubsidie toe. Daarnaast deed ook K.R. Sport een eigen financiële inspanning.

De open onbenutte zolderruimte met een oppervlakte van 296 m² werd als verblijfsruimte gecompartimenteerd tot acht kamers met elk een capaciteit van vier personen, twee sanitaire blokken, een herwerkte archief- en merchandisingruimte, een technisch lokaal en een berging. Conform de normen inzake brandveiligheid werden een trap en een noodtrap toegevoegd. Voorts werden ook de kleedruimtes op het gelijkvloers aangepakt en werden wijzigingen doorgevoerd op het vlak van sanitair, verwarming, ventilatie en elektriciteit.

De opwaardering van het clubhuis aan de Kanodreef biedt K.R.Gent Sport en andere Gentse clubs meer organisatorische mogelijkheden. De hostelruimte richt zich exclusief naar beoefenaars – zowel competitief als recreatief — van een sport waarvoor aan de Watersportbaan of de Blaarmeersen infrastructuur bestaat. Bij maximale bezettingsgraad is er ruimte voor 32 sporters. De hotelruimte kan enkel bijdragen aan de uitstraling van de sportevenementen die gebruik maken van de omliggende sportinfrastructuur.

In principe worden de eerste boekingen geregistreerd vanaf 1 oktober 2014, een jaar na de goedkeuring van de plannen. Binnenkort zal de nodige informatie over de overnachtingsmogelijkheden beschikbaar zijn op de website van K.R. Sport Gent (www.krsg.be).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here