Duidelijke antwoorden over treinramp Wetteren

wetteren

Sabas Moschidis, het gemeenteraadslid uit Wetteren wil meer duidelijkheid over de treinramp en de gevolgen voor de bevolking. Daarom wil hij dinsdag 26 augustus 2014 tijdens de gemeenteraad enkele antwoorden op zijn vragen.

wetterenWe zijn allemaal zeer begaan met de treinramp en de gevolgen die deze had voor onze bevolking. Zoals je weet, heb ik van bij het eerste uur de ramp en de reddingsoperatie met verschillende hulpverleners van nabij gevolgd. Ik wil het hier niet meer hebben over de manke communicatie die er toen werd gevoerd. Maar ik moet echter vaststellen dat nog steeds allerhande geruchten en krantengeschriften opduiken.

Daarom wil ik thans een officieel standpunt vernemen en welke gevolgen er nu werden gegeven of mogen worden verwacht. Ik wil niet meedoen aan de geruchtenmolen maar stel me wel grote vragen waarop ik thans een duidelijk antwoord verwacht. Ik wens duidelijk te vernemen welke de stand van zaken is in verband met de medische gevolgen en de vergoedingen die aan de slachtoffers nog moeten worden betaald. Zoals ikzelf heeft iedereen via de pers kunnen vernemen dat rechter Dhondt smalend heeft gezegd dat hij hoopt dat binnen de 10 jaar, dus voor hij met pensioen gaat, deze zaak zal zijn afgehandeld. Nogmaals ik vind dit een kaakslag voor de vele slachtoffers en de bevolking van Wetteren. Wat gaat het gemeentebestuur hier doen om hierin positief te handelen?” aldus Sabas Moschidis, gemeenteraadslid Wetteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here