Geraardsbergse Jeugd scoort op Zwemloopkampioenschap

Geraardsbergse Triatlon Jeugd (GETT) scoort op het Vlaams Zwemloopkampioenschap

Na de recente Belgische titel triatlon van GETT-topatleet Koen Van Rie, was dit weekend de jeugd van het Geraardsbergs Endurance & Triatlon Team (GETT) aan de beurt tijdens het Vlaams Zwemloopkampioenschap in Bilzen.

gbDe zwemloop is een opstap voor de jeugd om aan triatlon te doen. Elke leeftijdscategorie heeft eigen afstanden waardoor de drempel laag is voor elke jonge atleet om op een plezierige manier zwemmen en lopen te combineren in een wedstrijd. Doorheen gans Vlaanderen wordt een aantal wedstrijden georganiseerd en op basis van de resultaten van deze wedstrijden wordt een klassement opgemaakt. Zo werd in juni van dit jaar ook door GETT een succesvolle zwemloopwedstrijd voor de jeugd georganiseerd op het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. De goede resultaten van het voorbije wedstrijdseizoen leiden er bovendien toe dat de GETT-jeugd een grote delegatie naar het Vlaams Zwemloopkampioenschap in Bilzen kon afvaardigen.

Niet minder dan 5 meisjes (Felien Van Rie, Emma Vico, Fleur Roelen, Julie en Louise De Groote ) en 4 jongens (Thijs Roelen, Kobe Van Rie, Viktor Vico en Jarno Meere) kwamen aan de start van dit kampioenschap. Met succes, want zowel voor Fleur Roelen als Julie De Groote leverde hun deelname een bronzen medaille op. Bij de GETT jongens wist Thijs Roelen Vlaams Zwemloopkampioen te worden na een indrukwekkende loopprestatie met Jarno Meere op een knappe tweede plaats. Kobe Van Rie en Viktor Vico visten na een geweldige inspanning net naast het podium. Zowel de inzet van de jonge deelnemers maar ook hun mooie techniek bij lopen en zwemmen leverde hen de complimenten van de kenners op. Na afloop zei Thijs Roelen: “Ik wilde zo graag Vlaams Kampioen worden, ik was heel zenuwachtig voor de wedstrijd”.

Triatlon is een sterk groeiende sport, die niet alleen bij volwassenen maar ook bij de jeugd op brede interesse mag rekenen. Als jonge club bewijst GETT met deze mooie resultaten nog maar eens dat het zeker mogelijk is om een degelijke jeugdwerking rond deze schitterende sport uit te bouwen. André Roelen, sportief coördinator en jeugdsportcoördinator bij GETT benadrukt echter: “De basis voor de goede prestaties van onze jonge atleten is een mooie opsteker voor de hele club. Maar het fundament van dit succes is en blijft dat we er met de trainers en staf bij GETT over waken dat onze jonge leden, elk op zijn of haar niveau, leren bewegen in een leuke omgeving waarbij plezier in het sporten voorop staat.”

GETT staat voor Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team.

Van bij de opstart in 2011 was het duidelijk dat GETT een leegte invulde: veel multisporters, duatleten en triatleten zochten een club in Zuid-Oost-Vlaanderen. Bij GETT vult men deze vraag naar omkadering in. En de club heeft duidelijk de drive te pakken: op de nog geen twee jaar dat de club bestaat is het ledenaantal “geboomd” tot meer dan 75 vandaag. GETT geeft blijk van een solide jeugdwerking, en werd hiervoor – slechts 1 jaar na haar stichting – door de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga (VTDL) erkend als zgn. driesterrenclub. Deze vroege erkenning is een unicum in het triatlonwereldje, en gaf GETT een hart onder de riem om resoluut verder te gaan op het ingeslagen pad om jongeren en volwassenen (meer) aan het sporten te krijgen.

GETT wil als club blijven bevestigen en uitgroeien tot een vaste waarde binnen het triatloncircuit. De club doet dat door volop in te zetten op faciliteiten, kennis en kwaliteit. Deze aanpak vertaalt zich in 3 basisthema’s:

“GETT the feeling”:
Bij GETT gaan de kids met leeftijdsgenoten samen sporten (en ervan genieten) binnen onze jeugdafdeling. De recreatieve leden maken stap voor stap, zwembaan na zwembaan, en pedaalslag na pedaalslag, kennis met triatlon. De competitieve leden ten slotte trainen op een goed omkaderde manier naar een specifieke wedstrijdprestatie toe. Doorgroeien van recreatief naar competitief mag, maar het is geen must.

“GETT it right”:
GETT staat voor top trainingsfaciliteiten, kwaliteitsvolle omkadering door gediplomeerde trainers, specifieke trainingsschema’s voor elk type atleet, en een massa ervaring & tips voor de ¼, ½ en volledige triatlons. Ook de wereld van duathlon en van andere endurance sporten is de staf van GETT allerminst vreemd.

“GETT the fun”:
Sport moet echter in de eerste plaats fun zijn. GETT staat garant voor een unieke groepssfeer, clubambiance bij trainingen en wedstrijden, en top class events. Beleving is immers een cruciaal aspect van het hele sportgebeuren bij GETT.

Ten slotte biedt de geografische ligging van GETTS uitvalsbasis heel wat opportuniteiten: de centrale positie in Zuid-Oost-Vlaanderen zorgt voor een uitgelezen trainingsgebied waar GETT gretig gebruik van maakt. Meer dan uitdagend genoeg en verkeersluw!

MTB,- & fietsroutes starten aan de achterdeur, de Muur en de Bosberg kent GETT als zijn broekzak. Voor trailruns hoeft GETT maar “zijn” Gavers in, naar de Finse piste of het onverharde looppad van 4 km rond het provinciaal domein. Ook van de atletiekpiste in het centrum van Geraardsbergen maakt GETT graag en vaak gebruik. Zwemfaciliteiten zijn er in- & outdoor bij De Gavers en in de steengroeve in Lessen. Kortom: keuze te over.

Maar ook naar ledenpotentieel is GETT heel centraal gelegen. Het aanbod van de club vult in deze regio een vraag in die door heel wat (kandidaat-)leden dankbaar aanvaard wordt. Op korte tijd is het ledenaantal nu al verhoogd naar 75 vaste leden en kent de club een sterk groeiende jeugdafdeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here