België wil hulpgoederen naar Noord-Irak sturen

Foto mil.be C-130

België wil C-130 transportvliegtuig met hulpgoederen naar Erbil in Noord-Irak sturen

Foto mil.be C-130Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat België humanitaire hulp wil sturen naar Erbil in het noorden van Irak. De regering heeft daarvoor vandaag haar goedkeuring gegeven tijdens een ministerraad. De Iraakse overheid moet daarvoor wel haar goedkeuring geven om rechtstreeks in Erbil te landen. De operatie gebeurt in samenwerking met Defensie en Binnenlandse Zaken.

Een C-130 transportvliegtuig van het Belgische leger zal de hulpgoederen naar Irak kunnen brengen. De goederen werden in België ingezameld. Het gaat om medicijnen, levensmiddelen en andere dringende goederen. Ze zijn bedoeld voor de vluchtelingen en mensen die het slachtoffer zijn geworden van de terreur en het barbaarse geweld van de Islamitische Staat (IS) in Irak.

Tijdens de Raad van de EU van de ministers van Buitenlandse Zaken van vrijdag 15 augustus had Didier Reynders aangekondigd dat België zijn bijdrage zou leveren aan een humanitaire operatie in Europees verband. Vorige week besliste België al 2 miljoen euro steun aan voor OCHA, het bureau van de Verenigde Naties dat humanitaire bijstand organiseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here