Burgemeester Haaltert uitgedaagd in ALS Ice Bucket Challenge

De burgemeester van Haaltert, Veerle Baeyens is uitgedaagd in de ALS Ice Bucket Challenge. Zij neemt niet alleen de uitdaging aan, nu zondag 24 augustus om 11.30 uur op het kaatsplein van Terjoden (Terjodendries in Haaltert), maar doet bovendien een oproep aan iedereen om samen met haar een emmer ijswater over het hoofd te (laten) gieten.

Ze doet een oproep om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de ALS Ice Bucket Challenge als steun aan de liga ALS.

ijsDe Ice Bucket Challenge is een initiatief om via sociale media aandacht te vragen voor de ziekte ALS en geld in te zamelen door middel van donaties aan de Stichting ALS. Het is de bedoeling om een emmer of bak vol met ijskoud water met ijs over jezelf heen te gooien terwijl je dit filmt en dit op Youtube plaatst. Heb je de opdracht tot een goed einde gebracht, mag je ook drie mensen kiezen om hetzelfde te doen.

De regels en doelstelling van de Ice Bucket Challenge
Mensen die de Ice Bucket Challenge al hebben voltooid kunnen door middel van sociale media als Twitter en Facebook een ander uitdagen om binnen 24 uur hetzelfde te doen; je kunt maximaal drie mensen uitdagen. De bedoeling is dat degene die een emmer ijskoud water over zich heen gooit 10 Euro doneert aan de Stichting ALS. Als je geen ijs koud water over je heen wil moet je wel 100 Euro doneren aan de Stichting ALS. De genomineerden hebben nu 24 uur de tijd om de uitdaging aan te gaan.

NU ZONDAG KAATSPLEIN TERJODEN 11.30 UUR, WIE DOET MEE?
Ik word dus uitgedaagd om een emmer ijswater over het hoofd te gieten, en daarbij de ziekte ALS bekendheid te geven door een korte mededeling vooraf en dit nadien te posten op Facebook.

ALS Liga België vzw (www.ALSLIGA.be) is een patiëntenvereniging voor personen die lijden aan de ongeneeslijke en dodelijke zenuw-spierziekte Amyotrofe Lateraal Sclerose (ALS). In België zijn er ongeveer 1.000 patiënten met ALS, waarvan er jaarlijks ongeveer 200 overlijden en er evenveel bijkomen. Zeker de moeite om ons hiervoor in te zetten.

Ik roep jullie allen op om nu zondag 24/8 met mij een emmer ijswater over je hoofd te laten gieten.
Locatie : Kaatsplein Terjoden , 11.30 uur

Veerle Baeyens

Burgemeester Haaltert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here