Zultse gezinnen beslissen over laatste kassei

kassei Zulte

Zultse gezinnen beslissen over het behouden van het laatste stukje kassei in hun gemeente. Het Kassei-Actiecomité zoekt vrijwilligers voor deur-aan-deurcampagne

kassei ZulteDe laatste kasseistrook in Zulte dreigt eind dit jaar onder een laag beton te verdwijnen. Enkel 2.119 ja-stemmen kunnen dit nog verhinderen door een briefje in het infoblad te ondertekenen. Het Kassei-Actiecomité zoekt vrijwilligers om deze briefjes op te halen.

Het gemeentebestuur van Zulte wil de kasseistrook in de Machelenstraat – de laatste in de gemeente – heraanleggen. Een groot deel van de 300m kasseien zou onder het beton verdwijnen. Op vraag van de oppositie werd een bijzondere gemeenteraad samengeroepen. Het gemeentebestuur besliste daarop om de kasseien integraal te behouden mits 1/3 van de Zultse gezinnen daar voorstander van is.

Rond 25 augustus zullen de Zultenaars via een invulbriefje in het infoblad de kans krijgen om hun standpunt te laten blijken.

Het Kassei-Actiecomité – getrokken door Lieven Lippens, Marc Devlieger en Stijn Van de Wiele – zal op pad gaan om de briefjes op te halen. Van zodra het invulformulier beschikbaar is wordt de ophaalronde gestart. Om deze huis-aan-huisronde zo efficiënt mogelijk te doen verlopen, zoekt het comité nog enkele vrijwilligers die mee de briefjes willen ophalen. Deze kunnen contact opnemen met stijn.vandewiele@telenet.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here