Juweelontwerp-talent in het Diamantpaviljoen

TNA Antwerpen Copyright Lieselot Van de Putte

10de editie Jewelry Award. Creatief aanstormend juweelontwerp-talent in het Diamantpaviljoen aan het MAS – 19/8 tot 7/9/2014

Tussen 19 augustus en 7 september presenteert het Diamantpaviljoen aan de voet van het MAS de 10de editie van de Juweelontwerpwedstrijd voor Scholen – Jewelry Award 2014.

Ter ere van deze verjaardag editie met als thema BRILJANT, kan het publiek 24 creaties van aanstormend juweeltalent bewonderen, afkomstig van studenten die in juni 2014 afstudeerden aan ofwel: Technicum Noord Antwerpen; aan Syntra AB – Syntra West – Syntra Brussel of Syntra Limburg; aan KTA Heule, dan wel aan Encora of de vakschool van Schoonhoven in Nederland.

Tijdens deze expo stellen student – juweelontwerpers van de deelnemende scholen hun nieuwste creaties voor. Alle 24 deelnemende wedstrijdjuwelen dingen mee naar de publieksprijs, die op zondag 7 september 2014 in het Diamantpaviljoen wordt bekend gemaakt.

Los daarvan kent een professionele vakjury twee prijzen toe: de prijs voor het beste ontwerp én de prijs voor het beste vakmanschap.

TNA Antwerpen Copyright Lieselot Van de Putte
Foto: Lieselot Van de Putte “ briljante halsketting in facetten “– TNA Antwerpen – Copyright: Lieselot Van de Putte

Zilver & Diamantbeleving in Antwerpen

Op de locatie waar het nieuwe museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant komt, liep onlangs van 4 juli tot 24 juli 2014, de expo “Zilvertalenten” én de presentatie van de “Wim ibensprijs voor juweelontwerp en edelsmeedkunst”. Met deze eerste expositie op de nieuwe museumlocatie voor zowel het voormalig Diamant- als Zilvermuseum Provincie Antwerpen, kon het publiek ook al kennismaken met de afstudeerprojecten van de studenten juweelontwerp van de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Sint-Lucas Antwerpen en MAD Faculty Genk.

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT
Van 19/8/2014 tot en met 7/9/2014
Diamantpaviljoen aan het MAS, Hanzestedenplaats 33 in 2000 Antwerpen – www.diamantmuseum.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here