Nieuwevaartbrug langer onderbroken dan voorzien

gasmeterlaan.jpgNieuwevaartbrug langer onderbroken dan voorzien. Op 28 juli 2014 werd de Nieuwevaartbrug afgesloten voor alle verkeer. Door onvoorziene omstandigheden kan de vooropgestelde einddatum (eind augustus) niet gehaald worden. De Nieuwevaartbrug blijft zeker nog tot midden september 2014 afgesloten.

Achtergrond
In de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart zijn de Stad Gent, het Agentschap Wegen en Verkeer, de Lijn en de TMVW bezig met grote wegwerkzaamheden. De Gasmeterlaan en de Nieuwevaart krijgen een structureel onderhoud met nieuwe toplagen in asfalt en versmalde rijstroken. De halte-infrastructuur wordt aangepakt en op de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart komen vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden. Deze fietspaden zullen een verbinding maken met de fietspaden langs de N9 en de Elyzeese velden via een fietsonderdoorgang onder de Nieuwevaartbrug.

Nieuwevaartbrug langer onderbroken
In het kader van deze werken werd ook de Nieuwevaartbrug afgesloten. De Nieuwevaartbrug krijgt een nieuwe asfaltlaag, nieuwe voetpaden en tramsporen.

Op 28 juli 2014 is de aannemer gestart met de renovatie van de Nieuwevaartbrug. Tijdens de werken bleek dat het brughoofd van de Nieuwevaartbrug in slechtere staat is dan oorspronkelijk ingeschat. Dit betekent dat er een nieuw brughoofd gebetonneerd moet worden en daarna ook nog de nodige tijd moet krijgen om uit te drogen.

Een gevolg hiervan is dat er ook nog bijkomende onvoorziene spoortechnische aanpassingen moeten gebeuren. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de Nieuwevaartbrug niet open kan eind augustus 2014. Zeker nog tot midden september 2014 blijft de brug onderbroken. De uiteindelijke einddatum is afhankelijk van de weersomstandigheden en de evoluties op de werf.

Mobiliteit

– Autoverkeer kan gedurende deze periode de brug niet over. Er wordt een plaatselijke omleiding ingesteld.

– Voetgangers en fietsers kunnen de brug wel steeds aan één zijde gebruiken.

– Tramverkeer wordt nader onderzocht. De Lijn onderzoekt momenteel hoe zij, vanaf 1 september, voor tram- en busreizigers de best mogelijke dienstverlening kan voorzien. Dit onderzoek is lopende. Tot 31 augustus 2014 blijft de huidige dienstverlening met de inzet van pendelbussen van kracht. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website www.delijn.be/gent

Communicatie

Zodra verdere informatie over de timing en het openbaar vervoer beschikbaar is, zal die gecommuniceerd worden. In de loop van volgende week zullen alle buurtbewoners eveneens een bewonersbrief ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here