Nood aan groene ruimte in Lebbeke

Er is nood aan groene ruimte in Lebbeke zegt gemeenteraadslid N-VA De Wolf Raf. Daarom dit voorstel tot aanleg van groene openbare binnentuin Huis Blanquaert/Gemeentehuis. Overeenkomstig artikel 22 van het gemeentedecreet wenst De Wolf het volgende punt toe te voegen aan de agenda van de gemeenteraad: Voorstel tot aanleg van een binnentuin Huis Blanquaert/Gemeentehuis.

lebeke

Dat er in het centrum van Lebbeke nood is aan een groene ruimte zal niemand betwisten.

De tuin van Huis Blancquaert is de ideale ruimte om in te richten tot een groene ontmoetingsplek met gepaste aanplantingen,bloemenperk, wandelpaadjes en zitbanken,… waar de Lebbekenaren elkaar kunnen ontmoeten of waar je eventjes tot rust kan komen.
Deze ruimte is tevens de ideale locatie om in samenwerking met de cel beeldende kunst openluchttentoonstellingen te organiseren of andere aktiviteiten.

De tuin kan opengesteld worden langs de zijde van de Jules de Buckplaats(naast café Marianne), langs De Fontein en via de poort van het Huis Blanquaert. Wat ons de mogelijkheid biedt om het park langs verschillende kanten te betreden of te verlaten.

De aanleg van een publiek toegankelijke binnentuin in onze dorpskern zal er voor zorgen dat de mensen sneller het centrum zullen opzoeken wat ook de middenstand ten goede zal komen. Denk maar aan een bezoek tot de zaterdagmarkt of een bezoek aan de verschillende horecazaken in het centrum.
Voor een financiële tussenkomst of subsidie van dit project kan men ten rade gaan bij het agentschap van natuur en bos of kan men eventueel een samenwerkingscontract afsluiten met een partner zoals Spoor2, VDAB of tuinbouwschool die dan kan instaan voor de aanleg van het gebied.

Principebeslissing: De Gemeenteraad van Lebbeke gaat akkoord om de nodige financiële middelen vrij te maken voor de aanleg van een groene ontmoetingsplek in het binnengebied tussen Huis Blanquaert en het Gemeentehuis.

De Wolf Raf
Gemeenteraadslid N-VA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here