Paulien en Silke trekken 9 maand door Azië

Paulien en SilkeThink-Pink – Paulien Vanacker en Silke Anckaert zijn twee Belgische meisjes van 17 en 19 jaar. Ze zijn net afgestudeerd aan de middelbare school en kijken vol verlangen uit naar 25 augustus. Dan begint hun groot avontuur. Gedurende 9 maanden zullen ze doorheen Azië trekken. De tocht doorkruist 9 landen : Singapore – Maleisië – Indonesië – Vietnam – Laos – Thailand – Cambodja – Nepal en Indië. Tijdens deze tocht steunen ze ter plaatse meerdere vrijwilligersprojecten. Zo zullen ze Engelse les geven aan kindjes, helpen in een weeshuis, sociale voorlichtingen geven aan vrouwen en helpen in een ziekenhuis. Het enthousiasme van de twee meisjes is zo groot dat ze zich ook in eigen land willen inzetten voor een project. Aangezien het onderwerp kanker hen beiden nauw aan het hart ligt, hebben ze gekozen voor Think-Pink.

Een eerste initiatief bestaat erin dat ze beiden hun haar aan Think-Pink zullen doneren. Veel borstkankerpatiënten verliezen tijdens hun behandeling hun haar en hebben een pruik nodig. Dankzij het Pantene Geef om Haar Fonds (www.geefomhaar.be) kan Think-Pink vrouwen bijstaan die het financieel moeilijk krijgen door hun ziekte. Met de medewerking van de sociale diensten van de ziekenhuizen kan Think-Pink deze vrouwen helpen bij de aankoop van hun pruik. Een mooie ondersteuning tijdens de moeilijkste strijd van hun leven.

Verder is het wetenschappelijk bewezen dat wandelen het risico op borstkanker aanzienlijk verlaagt. In een tweede initiatief gaan Paulien en Silke tijdens hun tocht dan ook het aantal gewandelde kilometers laten sponsoren. Voor zij die de kilometersponsoring niet zien zitten, hebben ze een reeks formules met vaste bedragen (€ 50 – € 125 – € 200). Al het geld gaat rechtstreeks naar het Fonds voor Borstklinieken van Think-Pink.

Vzw Think-Pink is de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België. Het hele jaar door zet Think-Pink zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Via websites, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van preventieve mammografie in het bijzonder. Vzw Think-Pink verleent steun en zet acties op in het kader van vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en het ondersteunen van zorg- en nazorgprojecten.

Het belang van voldoende bewegen kan niet genoeg benadrukt worden. Daarom heeft Think-Pink een uitgebreid sportprogramma en wil ze zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Drie uur sporten per week kan de kans op borstkanker verminderen met meer dan 40%. Think-Pink trekt daarbij de kaart van drie zeer toegankelijke sporten: fietsen, lopen en wandelen (www.think-pink.be/move).

Paulien en Silke hopen van harte op vele positieve reacties, want zelfs vele kleine bijdragen kunnen een groot verschil maken!

Nederlandstalige blog: 4feet1way.reislogger.nl
Hun eigen teampagina op de site van Think-Pink: http://www.walkforthink-pink.be/deelnemers/detail?ev=0&dn=7

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here