Belgen gaan Nederlanders achterna in caravan

camper

De verkoop de caravan en motorhomes zit in de lift. In België zal de verkoop voor 2014 boven de 10.000 uitkomen. Tijdens het eerste deel van dit jaar werden meer dan 5.500 motorhomes en bijna 4.000 caravans ingeschreven. Voor de liefhebbers van al deze spullen vindt in oktober ook het gespecialiseerde salon Mobicar plaats op de Brusselse Heizel.

camperVerder moet je ook denken dat je een camper of motorhome goed laat verzekeren, desnoods met een uitgebreide dekking. Het is aan te raden de autoverzekering ook na te kijken. Heb je alles goed geregeld dan ben je zover om te kunnen gaan kamperen met je camper. In principe kun je met een camper langs de openbare weg maar ook op parkeerplaatsen vrij kamperen, dus je zou hier gewoon de nacht door kunnen brengen. Je moet er wel opletten dat vaak alleen slapen is toegestaan, dus je moet niets uit gaan pakken, geen luifel of tuinstoel met barbecue naast de camper uitstallen.

Wanneer je meer wil dan alleen maar overnachten dan zal je daarvoor naar de aangewezen campings of kampeerplaatsen moeten gaan. Je kunt er op rekenen dat vrij kamperen bijna nergens meer mag. Het is wel zo dat er steeds meer gemeentes zijn die speciale camperplaatsen hebben met alle voorzieningen die nodig zijn. Op deze speciale campingplaatsen kun je gebruik maken van een watertappunt, er zijn meestal afvalbakken, ook kun je hier het chemisch toilet schoonmaken en de vuilwatertank kun je meestal ook leeg maken. Lees ook – Eerste keer op vakantie met camper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here