Blankenberge – Tien om tegen de sterren op Te Zien

tien om terug te zien

Maandenlang werd er reeds uitgekeken naar Tien om tegen de sterren op Te Zien te Blankenberge, naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van VTM streek deze zender nog eens neer in de badstad.  Reeds lang voor het aanvangsuur schoven dichte rijen mensen richting zeedijk en vuurtoren. Een paar uur voor aanvang was het al moeilijk om nog een vrije parkeerplaats te vinden in gans Blankenberge. Van overal te lande kwamen ze afgezakt naar de kustplaats om het gebeuren live te kunnen meemaken. Omstreeks 20.30u maakten wij onze opwachting voor het podium en toen was er reeds sprake van 10.000 toeschouwers terwijl er alsmaar meer bijkwamen.

tien om terug te zienToen we eindelijk ons plaatsje ingenomen hadden en we alles eens konden overzien merkten we pas hoeveel volk er opgedaagd was om de opname live te kunnen bijwonen. Een mensenzee van jewelste! Voor de gelegenheid stond het podium niet opgesteld op de dijk maar wel op het strand zelf. De dijk, het staketsel, het strand overal zag het letterlijk “zwart van het volk”

Omstreeks 21u werd dan het startschot gegeven van het lang verwachte en op TV aangekondigde programma “ Tien om tegen de sterren op Te Zien gepresenteerd door Willy Sommers en Anne De Baetselier voor de gelegenheid in de persoon van Nathalie Meskens. De eer om het geheel af te blazen was weggelegd voor de immer populaire Christoff met zijn nummer Zeven Zonden, onmiddellijk gevolgd door een persiflage van Jonas Van Geel op diezelfde Christoff. De sfeer zat er al dadelijk goed in.

De daaropvolgende kindermedley: kabouterdans, ik ben Mega Mindy en de Samsonrock brachten menig kind in vervoering.  De kabouters, Mega Mindy en Samson en Gert deden menig kinderhart sneller slaan. Hun helden van zo dichtbij (voor sommigen althans) te kunnen zien was werkelijk een hoogtepunt van de avond.

Maar daarna kregen de volwassenen terug de bovenhand en konden we terugkijken naar de hit van de inmiddels ter ziele gegane Opium met hun toenmalige hit: “Doe me hard, doe me heet, doe me goed.” Onmiddellijk daarna gepersifleerd door Tine Embrechts, Nathalie Meskens en Ella Leyers  als frituristen en “Bak Ze Hard” een persiflage die het grote publiek wel kon smaken.

Daarna was het achtereenvolgens nog aan Paul Severs, 2 Fabiola (Tine Embrechts, Guga Baul en Chris Van Espen), Get Ready met diep, Ingeborg en Eugène met door het lint ( Ella Leyers met een hilarische Walter Baele).  Belle Perez mocht nog eens haar oude hit Enamorada komen zingen gevolgd door Erik en Sanne( Guga Baul en Clara Cleymans) met “Veel te Jong”.  Na Willy Sommers en een laatste persiflage van de Confetti’s door Jonas van Geel en Walter Baele mocht Vlaanderens nummer 1 Will Tura  het geheel afsluiten. Daarna kwamen alle deelnemende artiesten nog samen op het podium om samen met Will afscheid te nemen op de tonen van “Mooi ’t leven Is Mooi”.

De afwezigen hadden weer eens ongelijk, doch je kan steeds nog een stukje van de sfeer meebeleven via het TV toestel, want op vrijdag 22 augustus kan je deze aflevering op VTM bekijken. Wil je het echter allemaal nog eens live meemaken dan krijg je nog een laatste  kans op woensdag 20 augustus in Nieuwpoort aan de vaargeul.  Willy en Anne (Nathalie) zullen jullie gastvrij onthalen vanaf 20u.

P1000961

P1000911

P1000885

 

P1010258

P1010099

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here