Nostalgie Beach Festival groot succes in Bredene

Nostalgie Beach Festival

Het eerste door radio Nostalgie ingericht Beach Festival in Bredene was een groot succes. Met een voorverkoop van 12.000 inkomkaarten stond het in de sterren geschreven dat dit festival een enorm succes  zou worden en ook de affiche mocht zeker gezien worden. Even leek het weer een spelbreker te worden, maar net na de start van het festival met het optreden van Fischer-Z omstreeks 15 uur verbeterde het weer.

Nostalgie Beach FestivalDe tweede in het rijtje artiesten op het hoofdpodium was Kid Creole & The Coconuts een optreden dat erg gesmaakt werd door een talrijk opgekomen publiek. Maar veel mannelijke toeschouwers waren echter in de eerste plaats gekomen voor het optreden van Kim Wilde en het moet gezegd de dame is haar wilde haren nog steeds niet kwijt en gaf een schitterend optreden weg.

Ondertussen kon men  op het tweede podium genieten van muziek uit  uit de jaren ’80 en ’90, met o.m. Haddaway, Robin S., Katrina (bekend van Katrina & The Waves), Martin Fry (van ABC) en Sister Sledge.  Daarna was het wachten voor het hoofdpodium op 10 CC. Met Donna, Dreadlock Holiday,  I’ m Not In Love enz… sloot de ene hit naadloos aan op de andere en deed het talrijk opgekomen publiek meezingen al kunnen we beter spreken van meebrullen, want zingen kon je het moeilijk noemen. Maar de ambiance die was er zoveel is zeker. Konden we bij 10CC nog zeggen dat het volume nog enigszins zacht was bij de volgende act met name Golden Earing uit Nederland gingen de volumeknoppen helemaal open en kon je de zware bassen achteraan het Paalsteenveld nog steeds duidelijk horen.

Ondertussen hadden we daar zelf postgevat om een paar reacties van aanwezigen te sprokkelen. Die gingen van:” over geweldig, formidabel, grandioos tot voor herhaling vatbaar”. Alhoewel we ook een paar minpunten konden horen onder andere het te kort aan wc’s, drankstandjes, te weinig ingangspoortjes en kassa’s  wat ook veel mensen als negatief ervoeren was  het gebrek aan grote schermen links en rechts van de podia. Ook de vip tent mocht centraler geplaatst worden tussen de twee podia . Een verhoogd podium voor rolstoelgebruikers zou geen overbodige luxe zijn. Wat ons betreft zouden we een makkelijke doorgang voor de pers tussen de verschillende podia ten zeerste te weten waarderen.

Nostalgie Beach Festival

De groep level 42 had de eer om dit eerste Nostalgie Beach Festival te sluiten. wat ons betreft  ondanks een paar onvolmaaktheden  betreffende de organisatie, een schitterend festival. Inmiddels lieten de inrichters al weten dat er zeker een volgende editie komt in 2015 en ook de datum zou al vast staan namelijk op zaterdag 8 augustus 2015. Bij leven en welzijn zullen we er opnieuw zijn, U toch ook?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here