Eerbetoon aan Robin Williams, Good Morning Vietnam

goodmorningvietnam

Good Morning, Vietnam. Afgelopen nacht kwam er vanuit Amerika jammerlijk nieuws: de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams is niet meer. Op 63-jarige leeftijd overleed de Oscarwinnaar, vooral bekend van zijn rollen in ‘Good Morning, Vietnam’, ‘Good Will Hunting’ en ‘Mrs. Doubtfire’. Als eerbetoon aan Williams zal VTM op woensdag 13 augustus 2014 om 21.55 ‘Good Morning, Vietnam’ uitzenden.

goodmorningvietnam

Williams startte zijn carrière als komiek dankzij zijn improvisatievermogen en zijn talent om mensen aan het lachen te brengen. Na succes op het televisiescherm met onder meer de tv-show ‘Mork and Mindy’, volgde een eervolle carrière op het witte doek. Voor zijn bijrol in ‘Good Will Hunting’ ontving Williams in 1998 een Oscar, nadat hij eerder al 3 keer voor het prestigieuze beeldje werd genomineerd. Daarnaast kreeg hij meer dan vijftig andere acteerprijzen toegekend, waaronder 2 Emmy Awards en 5 Golden Globes voor ‘Mork & Mindy’, ‘The Fisher King’, ‘Aladdin’, ‘Mrs. Doubtfire’ en ‘Good Morning, Vietnam’.

Het is deze laatste film die VTM op woensdag 13 augustus 2014 om 21.55 zal uitzenden als eerbetoon aan Robin Williams. ‘Good Morning, Vietnam’ was een belangrijke’ stap in Williams carrière, aangezien de meeste van de humoristische radio-uitzendingen in deze dramafilm door hem ter plekke werden geïmproviseerd. Dit leidde tot zijn eerste Oscarnominatie in 1988, voor Beste Acteur in een Hoofdrol.

GOOD MORNING, VIETNAM

Saigon, 1965. Adrian Cronauer (Robin Williams) wordt als deejay tijdens de oorlog naar Viëtnam gestuurd om ter plekke wat humor toe te voegen aan de militaire radio. Hij moet er vanuit de studio in Saigon de moraal van de Amerikaanse soldaten oppeppen. Zijn aanpak is totaal anders dan die van zijn voorgangers. Elke ochtend begint hij steevast met de kreet “Good Morning, Vietnam” en met stevige rocknummers in plaats van de hits van Percy Faith. Al snel wordt Cronauer razend populair onder de soldaten, maar zijn oversten hebben er een probleem mee dat Adrian zich tegen elke vorm van propaganda verzet. Alleen generaal Taylor beseft dat de manschappen echt genieten. Wanneer Adrian echter zijn persoonlijke mening over de nieuwsfeiten via de radio bekend maakt, is het hek helemaal van de dam…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here