Xerox zet strijd voort tegen de namaak

printers

Xerox zet strijd voort tegen de namaak van verbruiksartikelen en onderdelen voor printers

printersZaventem, 11 augustus 2014 – Xerox heeft onlangs wereldwijd steun verleend aan inbeslagnames en gerechtelijke vervolgingen om zijn klanten te beschermen tegen nagemaakte verbruiksartikelen en onderdelen die ongemerkt printers beschadigen, de afdrukkwaliteit doen dalen en de kosten verhogen.

Volgens The Imaging Supplies Coalition zou de wereldwijde impact van namaak ergens tussen 3,5 en 5 miljard dollar per jaar liggen. De printsector is vaak het doelwit van distributeurs van nagemaakte producten omdat kopieën van toners vaak onmogelijk te onderscheiden zijn van de originele tot ze gebruikt worden. Het is pas op dat moment dat klanten beseffen dat ze bedrogen zijn omdat er foutmeldingen verschijnen en de afdrukkwaliteit onregelmatig wordt of drastisch verslechtert.

De preventie-inspanningen van Xerox tegen namaak hebben geleid tot :

* De inbeslagname van meer dan 1.500 dozen nagemaakte tonercartridges die identiek lijken aan de officiële Xerox-producten bij Zhuhai Warmth Electronic Co., Ltd, een fabrikant van compatibele producten in China. Dat bedrijf is via een ‘cease-and-desist letter’ aangemaand om het gebruik van nagemaakte verpakkingen stop te zetten. Een gelijkaardige actie werd gevoerd tegen Zhuhai Supricolor Image Co., Ltd in China, dat banden heeft met Zhuhai Warmth.

* Twee inbeslagnameoperaties in Brazilië, waarvan een in Maringa waar meer dan 1.000 dozen nagemaakte tonercartridges met het merk Xerox en authentificatielabels in beslag genomen zijn door OEM-fabrikanten (Original Equipment Manufacturers). In Londrina hebben Xerox en andere OEM-fabrikanten meer dan 1.800 dozen nagemaakte Xerox-producten in beslag genomen, met inbegrip van veiligheidslabels en productidentificatiemateriaal.

* De inbeslagname van bijna 1.000 dozen nagemaakte Xerox-producten in Turkije, uitgevoerd in naam van Xerox en andere OEM-fabrikanten.

Xerox heeft een internationaal team opgericht om namaakactiviteiten te bestrijden, dat samenwerkt met andere OEM-fabrikanten, lokale politiediensten en douane en accijnzen.

Hoe nagemaakte producten te vermijden

Klanten kunnen nagemaakte producten en verbruiksartikelen vermijden door rechtstreeks bij Xerox of bij erkende Xerox-resellers te kopen. Een andere oplossing bestaat erin de authentificatielabels te onderzoeken. Xerox-producten bijvoorbeeld hebben een holografisch veiligheidslabel met een eigen serienummer en streepjescode. Als blijkt dat met het label geknoeid is of als het ontbreekt, vraagt Xerox aan alle kopers om haar de gegevens van de reseller mee te delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here