Cirk! 2014… een editie om van te snoepen

cirk! Aalst

Aalst – Cirk! 2014… een editie om van te snoepen

cirk! AalstOp vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus palmen de artiesten van Cirk! opnieuw de binnenstad in. Tijdens deze zesde editie feest Rechteroever voor het eerst mee. Dankzij subsidies, samenwerkingen en creativiteit staat Cirk! opnieuw garant voor drie dagen festivalplezier voor jong en oud.

Cirk! start vrijdagavond in één van de meest bruisende wijken van de stad: Rechteroever. Ook de rest van het weekend blijft Rechteroever één van de trekpleisters. De plaatselijke horeca en handelaars leveren alvast extra inspanningen om het feestweekend compleet te maken.

100 voorstellingen en een bal
Het vurige optreden van Les Commandos Percu vorig jaar lijkt moeilijk te overtreffen, maar toch is de affiche van Cirk! 2014 eentje om van te snoepen. 30 gezelschappen brengen op 3 dagen tijd 100 artistiek hoogstaande voorstellingen. En die artiesten komen graag naar Aalst!
Spring zeker ook eens binnen in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, waar een selectie van de beste Cirk!-foto’s van amateur- en hobbyfotografen van de voorbije 5 edities is tentoon gesteld. Je kunt de tentoonstelling nog tot 31 augustus bezoeken.

Nieuw dit jaar is het Cirk!-bal populair. Het Koninklijk Lyceum opent zijn speelplaats voor een Cirk!-waardig feestje met Aalsters DJ- en ander geweld. Dress code is uiteraard een rode neus.

Online en offline info
Wie het maximum wil halen uit Cirk! moet goed plannen. Daarom informeert Cirk! de bezoekers online, offline, voor en tijdens het festival. Op 14 augustus valt de Cirk!-vouwkrant samen met de stadskrant Denderend Aalst in alle Aalsterse bussen. Deze vouwkrant combineert de festivalkrant en het festivalkaartje van vorige edities.

Tijdens de driedaagse zal je niet verloren lopen. Handige bewegwijzering en signalisaties leiden je naar het juiste plein. Bovendien zal je niet naast de spandoeken met festivalplattegrond en programmaoverzicht kunnen kijken.

Op www.cirkaalst.be vind je via de rubrieken bovenaan alle mogelijke informatie over het festival. De artiesten op de homepagina moesten plaats maken voor nieuwsberichten zodat bezoekers net voor en tijdens de driedaagse er de meest recente info vinden. Die nieuwsberichten vormen meteen ook de basis voor de berichten op het LED-scherm op de Grote Markt en voor de nieuwslezer van Radio Cirk! op 107.7 FM.
Wie op zijn smartphone www.cirkaalst.be intikt wordt automatisch doorverwezen naar de nieuwe mobiele website. Op laptop, tablet en pc blijft de reguliere website draaien. De mobiele site brengt een handig programmaoverzicht en ook de laatste nieuwsberichten.

De twitter van Beermeneer
Naast de website hou je het best ook de facebook- en twitterpagina van Cirk! in de gaten. Beermeneer post er de laatste nieuwtjes, eventuele programmawijzigingen en leuke sfeerbeelden. Heb je een vraag over Cirk!, post ze dan via www.facebook.com/cirkaalst of op de twitterpagina @cirkaalst. Gebruik ook telkens #cirk14.

Volgend jaar krijgt Beermeneer trouwens een opvolger. Cirk!-huistekenaar Randall Casaer broedt alvast op een nieuwe figuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here