Antwerpen ontvangt nationaal cable-wake event

Jill Christina Hansen / Red Bull Content Pool

Antwerpen ontvangt op 23 augustus nationaal cable-wake event

Jill Christina Hansen / Red Bull Content Pool

Wakeboarden op het Bonapartedok in de schaduw van het MAS: een droom die binnenkort werkelijkheid wordt, want op zaterdag 23 augustus vindt op die locatie Red Bull Streamline plaats, dé Belgische wakeboard battle van het jaar. 16 atleten, 4 obstakels en een 220m lange kabel vormen de elementen van een spectaculaire wedstrijd met deelnemers uit heel België. De atleten zullen worden rondgetrokken aan een kabel van 220m lang die hen over vier obstakels gidst. De backflips, front side air rolls, 360°’s en indy grabs zullen je om de oren vliegen en een geweldig kijkstuk opleveren. Kunst, maar dan op het water en in de schaduw van het mooiste en bekendste museum van het land. Red Bull was in 2011 al te gast op het dak van het MAS met een exclusief concert van Triggerfinger. Nu is het de beurt aan 16 wakeboarders die hun kunsten op het water zullen tonen in een wedstrijd op het scherpst van de snee. De toegang tot het evenement is volledig gratis. Het wakeboarden gaat van start vanaf 18 uur, rond 21 uur maakt de jury de winnaar bekend.

4 clubs, 16 riders, 1 winner

Wie aan wakeboarden denkt, denkt aan iemand op een board die zich laat voorttrekken door een boot. Cable-wake is hetzelfde, alleen worden de atleten niet door een boot maar door een kabel voort getrokken. De sport bestaat al enkele jaren en kent ook in België een steile opmars. Met kabelparken en clubs in respectievelijk Tertre, Knokke, Marcinelle en Dilsen-Stokkem kun je de sport in België op 4 plaatsen beoefenen. Deze vier clubs hebben op basis van kwalificatie-events elk hun vier beste riders afgevaardigd om deel te nemen aan Red Bull Streamline. Deze 16 atleten nemen het tegen elkaar op in een kwalificatieronde met het doel zich te plaatsen bij de beste 8 die de finale rijden. Om Red Bull Streamline te winnen moeten de 8 finalisten indrukwekkende tricks uitvoeren door gebruik te maken van de 4 schansen die op hun weg liggen. In de finale krijgt elke rider 2 ‘runs’ om zijn kunnen te tonen aan de internationale jury. Die zal bepalen wie met de eer én 1.000 euro aan de haal gaat. Er zijn verder geldprijzen van 500€ voor de tweede en 250€ voor de derde plaats. De hoogste score van de dag steekt 350€ op zak.

Initiaties

Geen zin om aan de zijlijn te staan? Geen probleem: er zijn met verschillende partners waaronder de stad Antwerpen wedstrijden uitgeschreven met als hoofdprijs een cable-wakeboardinitiatie op 22 of 23 augustus. De initiaties worden geleid door Red Bull en Red Bull MOBILE. Geen beter moment om deze extreme sport onder de juiste begeleiding te leren kennen dan tijdens de Antwerp Street Kicks op 22 en 23 augustus.

Praktische informatie
23 augustus 2014
Bonapartedok Antwerpen
Start: 18u
Gratis toegang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here