Dag van Woede: Schrijf ze Vrij in Gent

israel

Dag van Woede: Schrijf ze Vrij in Gent

In het kader van Dag van Woede worden er vrijdag wereldwijd acties ondernomen in solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Het nationaal noodplatform Gaza riep op om ook in België aan deze actie deel te nemen. Wij willen ook duidelijk maken dat we een militair embargo willen en de opheffing van de blokkade van Gaza willen zien. Daarnaast willen we het einde van de bezetting van Palestina en eisen we de naleving van het internationaal recht en de mensenrechten.

israelNa de succesvolle betoging van een week geleden nemen we in Gent pen en papier ter hand om onze boodschap de wereld in te sturen. Enerzijds richten we ons naar onze politici en pennen we neer wat wij vinden dat zij zouden moeten doen, want hun stilzwijgen is beschamend. Anderzijds richten we ons naar de Palestijnen in Gaza, omdat we hen een boodschap ter ondersteuning en hoop willen doorsturen.

De deelnemers worden samen met hun twee boodschappen gefotografeerd. Deze foto’s zetten we daarna online zodat ze als profielfoto gebruikt kunnen worden. De boodschappen aan de politici worden naar hen doorgestuurd en we zorgen er ook voor dat de boodschappen voor Gaza de Palestijnen daar bereiken!

Wanneer de boodschappen geschreven zijn, zetten we ons gezamenlijk neer en houden we enkele minuten stilte, met onze armen gestrekt en onze handen met rode verf bedekt.

Tenslotte worden de boodschappen verzameld op een grote rol papier zodat die later hergebruikt kan worden.

Er worden een honderdtal deelnemers verwacht.

Initiatiefnemers:

Gents Actieplatform Palestina
Palestina Solidariteit vzw
Vrede vzw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here