Aalst Vergunning voor kinderboerderij aan Kluisdreef

kinderboerderij

Vergunning voor natuur educatieve kinderboerderij. De stad Aalst ontving van Ruimte Vlaanderen een bouwvergunning voor een kinderboerderij. Concreet gaat het over de renovatie van een stal tot natuur educatieve kinderboerderij.

kinderboerderijDeze vergunning kadert in het ruimtelijk uitvoeringsplan Heuvelpark dat begin 2013 is goedgekeurd. Het plan heeft voornamelijk tot doel om het stadsbos Erembald en het bestaande Somergembos uit te breiden, een gebied van ongeveer 20 hectare dat zich tussen Kluisdreef, Jagershoek en Hof Somergem bevindt. De herbestemming van de bestaande paardenstal is een goede zaak.

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Caroline Verdoodt (N-VA): In het te ontwikkelen parkbos is er de mogelijkheid om centraal een bestaande paardenstal intern te verbouwen in functie van het beheer van het gebied en natuureducatie en –beleving. Deze werken starten nog dit jaar.”

De stal wordt omgevormd tot een kleinschalige natuureducatieve boerderij. Naast het stallen van dieren, een schuilplaats voor bezoekers en een openluchtklas, wordt het ook een plek waar natuurbeleving centraal staat.

Rond de boerderij wordt het parkbos aangelegd met streekeigen groen. De niet beboste delen worden als open ruimte ingericht met graas-, lig- en speelweiden en ook percelen met duurzame landbouw en hagen en houtkanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here