Dansliga bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd

dansliga

In 2014 bestaat Dansliga sportfederatie vzw 50 jaar. Al 50 jaar brengt Dansliga mensen samen om te dansen. Dat jubileum wordt op zaterdag 4 oktober gevierd in het pretpark Bobbejaanland.

dansligaDans is een unieke discipline die sport, cultuur, plezier en sociaal contact samenbrengt en daarnaast een discipline die door eender wie beoefend kan worden. Die aspecten brachten Victor Colebunders er in 1960 toe voor het eerst danslessen te organiseren. Dat leidde op zijn beurt in 1964 tot de oprichting van Dansliga vzw. Dansliga sportfederatie vzw is ondertussen een Vlaamse dansfederatie met meer dan 35000 leden, verdeeld over een 245-tal clubs en ongeveer 450 lesgevers.

Dansliga viert dus in 2014 haar 50-jarig bestaan, maar niet alleen dat: in 2014 erkende Bloso Dansliga ook als unisportfederatie voor dans, waardoor leden in de toekomst bijvoorbeeld zullen kunnen deelnemen aan wereldkampioenschappen of aan de Wereldspelen.

Aangezien een sportfederatie niet kan bestaan zonder haar clubs, leden en leraars, wil Dansliga het nieuwe dansseizoen feestelijk met hen inzetten. Daarom viert Dansliga haar jubileum en erkenning als unisportfederatie op 4 oktober in het pretpark Bobbejaanland. Daar zullen zowel Dansligaleden als anderen zich kunnen uitleven in de attracties, maar ook tijdens dansinitiaties en vrije dansmomenten. Ook zullen de bezoekers kunnen genieten van dansshows van enkele Dansligaclubs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here