De grasmat van de Ghelamco Arena

De grasmat van de Ghelamco Arena. De Buffalo’s behaalden gisteren een klinkende overwinning bij hun eerste thuismatch in de Ghelamco Arena. Hiermee werd het nieuwe voetbalseizoen ook in Gent definitief afgetrapt. Het geschikte moment om ook een korte stand van zaken te geven rond de grasmat van de Ghelamco Arena.

ghelmacoNa een moeilijk begin, eigen aan nieuwe stadia, verbeterde vorig seizoen de grasmat stelselmatig. Tijdens de voetbalbreak werd vervolgens in de Ghelamco Arena het evenement “Love the Samba” georganiseerd. Hierbij werd een speciale en professionele veldbedekking gebruikt zodat 7.000 feestvierders ook op het veld konden plaatsnemen. Deze bedekking werd telkens kort voor het event opgebouwd en dadelijk erna weggehaald. Een unicum in België. Op minder dan 10 dagen tijd werden maar liefst 3 keer 17.000 bezoekers ontvangen.

Dit évent, alsook de uiterst ongunstige weersomstandigheden (ondermeer hevige regenval in Juli), waren evenwel een beproeving voor de grasmat. Met meer dan deskundige hand werd echter de voorbije weken hard gewerkt om de grasmat opnieuw speelklaar te maken. Deze minutieuze dagdagelijkse behandeling wordt ook de volgende weken verdergezet.

Voor zowel KAA Gent, firma De Ceuster als event organisator Goosebumps was dit zonder twijfel een leerrijke fase, wat resulteerde in bijkomende expertise en knowhow op dat vlak.

Deze expertise zal blijvend geoptimaliseerd worden tijdens een wekelijks deskundig overlegmoment rond de grasmat met een vast team van experts ter zake. KAA Gent beklemtoont hiermee niet alleen haar professionele benadering van de grasmat maar toont zich ook voorloper inzake het multifunctioneel exploiteren van haar stadion.

foto: Koenraad Henderickx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here