20 Belgen betrokken bij verkeersongeluk in Kenia

Twintig Belgen betrokken bij verkeersongeluk in Kenia. Verkeersongeval met Belgen in Kenia.

keniaVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat in de vroege ochtend in Kenia een verkeersongeluk is gebeurd waarbij ongeveer twintig Belgen betrokken waren. Een landgenote stierf helaas bij het ongeval. Zeven anderen raakten gewond en worden behandeld voor breuken, snijwonden en hoofdletsels. Ze zijn buiten levensgevaar, maar in shock. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij denkt ook aan de gewonden en wenst hun een goed herstel.

De Belgische ambassade in Nairobi heeft een diplomatieke medewerker gestuurd naar Kericho, waar het ongeval gebeurde, om onze landgenoten te helpen.

De FOD Buitenlandse Zaken in Brussel is bereikbaar en beschikbaar voor de families en verzekeringsmaatschappijen. De prioriteit is nu om het lichaam van de overleden vrouw te repatrieren en onze getroffen landgenoten in de beste omstandigheden te laten terugkeren.

In deze zomerperiode is Buitenlandse Zaken extra paraat om snel en efficient bijstand te verlenen aan Belgen die in het buitenland in nood verkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here