Ziekenzorg Erembodegem blaast 40 kaarsjes uit

gemeentehuis erembodegem

Ziekenzorg Erembodegem blaast 40 kaarsjes uit. Op 21 september 2014 viert de afdeling ziekenzorg CM Erembodegem haar 40ste verjaardag. Dit gaat gepaard met een feestelijk programma. Ziekenzorg Erembodegem gaan van start met een plechtige eucharistieviering in de kerk van Ten Bos waar aansluitend een receptie plaats vindt. Vandaar is er een autotocht naar het Dorp waar het bestuur en de leden te gast zijn op een feestmaaltijd . De leden worden er eveneens verwend met een verrassingsoptreden “Een goed gevoel”

gemeentehuis erembodegemDe plaatselijke vereniging werd opgericht in 1974 . Het begon toen met hobbybijeenkomsten voor een klein groepje langdurig zieke mensen of mensen met een beperking. Ondertussen groeide onze vereniging en telt vandaag 117 leden, 14vrijwilligers -bestuursleden en nog een aantal losse medewerkers. Ziekenzorg CM ondersteunt deze werking met een aantal professionelen die tevens voor de vorming van de plaatselijke kern vrijwilligers zorgt.

De hobbynamiddagen werden later aangevuld met allerhande activiteiten opgenomen in het jaarprogramma. Deze zijn geëvolueerd tot wat we ten heden dage aanbieden. De kern vrijwilligers zetten zich elk werkjaar opnieuw in om een gevarieerd programma aan de personen met chronische ziekte aan te bieden.

Elk jaar zijn er maandelijks activiteiten waaronder ontmoetingsnamiddagen , vorming voor leden, uitstap met lift bus, uitstap dichtbij voor personen die een busreis niet zien zitten. Een quiz, een toneel, gezelschapsspellen, het kan allemaal. Tevens bieden we voor de geïnteresseerden de mogelijkheid 1 keer per maand deel te nemen aan de vriendschapswerking , de vroegere hobbyclub. Tweejaarlijks is er een tentoonstelling met wafelenbak en regelmatig wordt er met de scholen of op een plaatselijke Topdag gezorgd voor een uitbreekmoment.

De zwaar zieken die hun huis niet meer kunnen verlaten , worden op de dag van de chronisch zieke mensen , begin oktober, in de watten gelegd met een speciaal actiemoment. Verder krijgen alle leden regelmatig huisbezoeken van de kernleden dit met het oog eenzaamheid te voorkomen.

Ziekenzorg Erembodegem staat open voor alle personen met een chronische ziekte of een beperking vanaf 18 jaar. Voor de jonge leden is er een aanvullend programma ‘Ariadne’ dat door CM georganiseerd wordt. Film en BBQ zijn hiervan een paar voorbeelden.

“Ook hebben we oog voor Mantelzorgers. Ze kunnen steeds terecht bij de kernleden voor ondersteuning of vragen en kunnen rekenen op een luisterend oor van hun vrijwilliger. Onze Mantelzorgers worden jaarlijks bedacht met een speciale attentie als bemoediging voor het verzorgende werk dat zij voor hun familielid op zich nemen” zegt Ziekenzorg Erembodegem.

40 jaar jubileum, de werking van onze vereniging Ziekenzorg Erembodegem wilt het hier niet bij laten. Omwille van onze chronisch zieke leden wil Ziekenzorg Erembodegem dit vrijwilligerswerk nog jaren volhouden. Behouden van bestaande contacten en vernieuwen waar mogelijk zijn dan ook de doelstellingen van Ziekenzorg Erembodegem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here