Belgische mannen verkiezen zuiders temperament voor flirt

Britse man populairste buitenlandse flirt voor Belgische vrouwen en Belgische mannen verkiezen zuiders temperament of Hollandse nuchterheid

benenBritse mannen vormen de favoriete buitenlandse date van de Belgische vrouwen. Belgische mannen zijn dan weer vooral gecharmeerd van Spaanse en Italiaanse vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 53.406 Europese vrouwen en mannen door de online reisplanner GoEuro. GoEuro voerde het onderzoek uit in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In België werden ruim 2.000 personen ondervraagd.

GoEuro voerde het onderzoek uit in samenwerking met de social discovery app LOVOO, dat op dit moment 13 miljoen gebruikers heeft. Aan de gebruikers werd gevraagd met welke buitenlandse partner uit één van negen andere landen, hij of zij het liefst op een romantische date zou gaan.

Maar liefst 40% van de Belgische vrouwen geeft daarbij de voorkeur aan een Britse gentleman. De Britse man is daarmee nergens zo populair in Europa als bij ons, alleen de Franse vrouwen hebben dezelfde voorkeur (32%). Britse mannen op hun beurt zijn echter vooral geïnteresseerd in een Spaanse flirt (30%).

De voorkeur van Belgische mannen is dan weer volledig in overeenstemming met de rest van Europa: Voor een flirt in het buitenland kiezen Belgische mannen het liefst voor het zuiders temperament van Spaanse en Italiaanse vrouwen (beide: 28%). Spaanse vrouwen zien echter vooral Italiaanse mannen zitten (47%) en Italiaanse vrouwen hebben het voorzien op de Spaanse man (43%). Ook de Nederlandse vrouw doet het relatief goed bij de Belgische man (16%).

Binnen heel Europa zijn het dus vooral de Italiaanse en Spaanse vrouwen en mannen die het populairst zijn. De Belgen doen het echter niet slecht in de gemiddelde Europese totaalscore.

Voorkeur van alle Europese vrouwen voor een buitenlandse date:
1. Italië
2. Spanje
3. Verenigd Koninkrijk
4. Duitsland
5. België
6. Oostenrijk
7. Zwitserland
8. Nederland
9. Frankrijk
10. Portugal

Voorkeur van alle Europese mannen voor een buitenlandse date:
1. Spanje
2. Italië
3. Frankrijk
4. België
5. Duitsland
6. Verenigd Koninkrijk
7. Nederland
8. Zwitserland
9. Portugal
10. Oostenrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here