Gedetailleerde studie van de Knelpuntberoepen 2014

De VDAB publiceert de Knelpuntberoepen 2014. Onder ‘knelpuntberoep’ verstaan we beroepen waarbij werkgevers moeizamer geschikte kandidaten vinden. De studie knelpuntberoepen bevat, aanvullend op de lijst met knelpuntberoepen die eind mei werd gepubliceerd, per knelpuntberoep uitgebreidere achtergrondinformatie en cijfermateriaal.

werkDe belangrijkste knelpuntberoepen in Vlaanderen blijven jaar na jaar dezelfde. Dé belangrijkste oorzaak voor veel knelpuntberoepen blijft immers het tekort aan technisch geschoolden, zowel uit het secundair als uit het hoger onderwijs. Ondanks alle inspanningen en sensibilisering, blijven de leerlingenaantallen in veel technische TSO-richtingen echter dalen.

Opleidingen tot verpleegkundige werden wel populairder, zowel bij jongeren als bij mensen die hun carrière een nieuwe wending willen geven. Samen met de dalende vraag naar verpleegkundigen, zorgt dit ervoor dat de knelpuntproblematiek voor dit beroep tijdelijk gemilderd maar niet verdwenen is. Ook voor bediendefuncties zijn er minder rekruteringsproblemen dan enkele jaren terug en verdwenen een aantal beroepen van de knelpuntenlijst.

Andere knelpuntberoepen zoals informatici, schoonmakers, chauffeurs, horecapersoneel, … blijven op de knelpuntenlijst staan, doorgaans om dezelfde redenen als de afgelopen jaren (werktijden, imago van het beroep, te weinig interesse bij jongeren voor het beroep, enz.)

De knelpuntberoepen zijn vanaf dit jaar gebaseerd op de Competent-beroepencodes van de SERV en niet langer op de beroepencodes die VDAB de afgelopen jaren gebruikte. Dit maakt dat zeker het aantal knelpuntberoepen of het aantal vacatures voor knelpuntberoepen niet zonder meer vergeleken kan worden met vorige jaren. Sommige beroepen hebben ook een andere naam gekregen. Download: Studie knelpuntberoepen 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here