Politie Gent vat twee inbrekers na achtervolging

Politie Gent vat twee inbrekers na achtervolging. In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juli 2014 kon de Gentse politie zowel in de Ooievaarstraat als in de Engelbert Van Arenbergstraat een inbreker vatten. Telkens gingen de verdachten op de vlucht, maar kon de politie hen vatten na een achtervolging.

politie1Op maandagochtend 28 juli 2014 omstreeks 0.45 uur kreeg de politie telefoon van een buurtbewoner van de Ooievaarstraat. Zij had gezien hoe een man met behulp van een ladder op de daken van enkele woningen kroop. Wanneer de politie ter plaatse kwam, kon de bewoonster een man aanduiden die op dat moment wat verder in de straat liep. Die zette het op een lopen waarop de inspecteurs de achtervolging inzetten. In de Batterijstraat kon de verdachte gevat worden. Het ging om een man uit Ghana die in het bezit was van valse identiteitspapieren. In zijn zak troffen de inspecteurs een bivakmuts aan. De man werd opgesloten in het stedelijk bewaarhuis in afwachting van de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Nog dezelfde nacht rond 5 uur kreeg een bewoonster van de Engelbert Van Arenbergstraat bezoek van een inbreker. Zij kon zich opsluiten in haar slaapkamer en belde de politie. De toegesnelde inspecteurs troffen de verdachte aan op het terras van de woning. Hij klom onmiddellijk op een dak aan de woning en nam de vlucht via aanpalende daken en tuinen. Toen de verdachte opnieuw op een dak wou klimmen, kon een inspecteur nog net zijn benen grijpen en hem naar beneden trekken. Het ging om een man van 43 jaar uit Gent. Hij was reeds gekend voor 37 feiten van diefstal. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here