Videotheken niet bang van komst Netflix

hollywood Aalst

Videotheken niet bang van komst Netflix. Met de komst van de online videodienst Netflix in september zou men denken dat veel videotheken bang uitkijken naar de toekomst.

En toch is NetFlix niet meteen iets waar ze bij Videotheek Hollywood in Aalst van wakker liggen. De uitbater, Luc Van den Borre, vindt de media-aandacht zelfs allemaal serieus overdreven. Luc VDB “Als je het aanbod bekijkt dat ze in Nederland momenteel aanbieden is het maar zeer povertjes. Zo vind je op Netflix geen enkele film uit onze top 50. Wat aangeeft dat ze niet één recente bioscooptopper aanbieden. Zelfs van de Top 50 allertijden ontbreken een hele boel films. Geen Schindler’s list, The Dark Knight, Forrest Gump of zelfs Star Wars films te bespeuren.”

Netflix is in Amerika ohollywood Aalstok gekend voor zijn grote aanbod aan tv-series. Het produceert zelfs eigen tv-series, waaronder “House of Cards” en “Orange Is the New Black”. Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie. Maar ook dit is voor Luc Van den Borre niet meteen een probleem. “Veel van de populairste series in België zijn niet te vinden op Netlfix. Game of Thromes, True Detective, True Blood om er maar een paar te noemen. En zo exclusief zijn hun eigen producties nu ook weer niet. We hebben ze zelfs al maanden te huur.”

Denken ze dat Netflix dan helemaal geen invloed zal hebben op hun verhuur? Luc VDB “In het begin zal Netflix zeker nieuwsgierige klanten afsnoepen. Maar net zoals bij het ‘Rex & Rio’ van Telenet komen de meesten uiteindelijk terug. Steeds dezelfde oudere films bekijken verveelt na een tijdje natuurlijk.”

In Nederland is Netflix reeds sinds vorig jaar op de markt. Daar zijn de gevolgen vooral voelbaar voor de locale VOD aanbieders maar, eerder onverwacht, ook de Retail heeft dankzij Netflix zijn omzet zien dalen. Afwachten dus wat het in België wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here