Favoriete voertuigen en rijstijl van de Europeanen

auto

Een overzicht van de favoriete voertuigen en rijstijl van de Europeanen. Ook Belgen hebben een verrassende rijstijl.

Autoscout24 reikt zijn 12de Internet Auto Awards uit, die de favoriete wagens van de Europeanen in verschillende categorieën aanduiden, en onthult ook de resultaten van de enquête die hieraan gekoppeld was over de rijstijl van de Europeanen. Niet minder dan 191.363 Europeanen hebben gestemd voor de Awards, en meer dan 30.000 personen namen deel aan het onderzoek over rijstijl. Clichés en verrassingen zijn wederom van de partij… We ontdekken niet alleen de winnende voertuigen, maar ook dat de Belgen vooral defensief rijden, dat Belgische vrouwen vaak vloeken achter het stuur en dat 19% van de Belgen vindt dat ze de beste chauffeurs zijn van Europa.

Belgen verkiezen Lamborghini boven Ferrari

De Belgen hebben de Lamborghini Huracán verkozen als snelste wagen, maar op Europees niveau zien we dat deze plaats is weggelegd voor de Ferrari LaFerrari. Hoewel een kwart van de Belgen houdt van snel rijden – maar maar nog steeds minder dan onze Nederlandse (49%) en Duitse (34%) buren – lijken de Belgen vooral aanhangers te zijn van de defensieve rijstijl. Dat is het geval voor 51% van de ondervraagde Belgen.

Een zuinig voertuig, maar minder zuinig met vloekenauto

De Internet Auto Awards onthullen ook het favoriete voertuig in de categorie “zuinige wagen”. De Belgen en ook de Europeanen hebben hier voor de Toyota Auris Touring Sports Hybrid gekozen. Achter het stuur zijn de Belgen daarentegen minder zuinig met vloeken. 70% van de vrouwelijke chauffeurs in België (tegenover 52% van de Belgische mannelijke chauffeurs) geeft toe te vloeken achter het stuur, raam open of niet. Alleen de Duitse vrouwen zijn nog groffer in de auto (74%).

De beste wagen en de beste bestuurders

Als beste wagen hebben de Belgen de Mercedes-Benz CLA verkozen. Die Germaanse keuze komt ook terug bij het aanduiden van de beste Europese chauffeurs. Duitse chauffeurs steken hier met kop en schouders boven de andere Europese bestuurders uit met 30% van de Belgische stemmen. Maar 19% van de Belgen vindt nog steeds dat Belgen de beste chauffeurs van Europa zijn.

De Internet Auto Awards eren ook de beste “goedkope” wagen en de beste elektrische wagen. De award winnende modellen volgens de Belgen in die categorieën zijn respectievelijk de Dacia Logan MCV en de Tesla Model S. De volledige lijst van de Awards is hieronder opgenomen.

België

Beste snelle auto: Lamborghini Huracán
Beste zuinige auto: Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Beste goedkope auto: Dacia Logan MCV
Beste elektrische auto: Tesla Model S
Beste auto: Mercedes-Benz CLA

Europa

Beste snelle auto: Ferrari LaFerrari
Beste zuinige auto: Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Beste goedkope auto: Opel Adam
Beste elektrische auto: BMW i8
Beste auto: Mercedes-Benz S-Klasse Coupé

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here