Kortfilm volgt enkele figuranten op de set van een tv-serie

ExtraZ

Na het maken van zijn award winnende kortfilm ‘Hoe kan ik u helpen’, is Wouter Wiggeleer nu bezig met het maken van een volgende kortfilm.

ExtraZZijn eerste kortfilm ‘Hoe kan ik u helpen’, wordt nu regelmatig vertoond op PRIME, won de Grand Jury Award op het Houston Filmfestival van 2013 en sleepte daarnaast verschillende nominaties in de wacht op filmfestivals in de VS.

Momenteel is een volgende kortfilm, ‘ExtraZ’, in volle voorbereiding. Deze film volgt enkele figuranten op de set van een tv-serie. Figuranten kunnen op de set voor heel wat stress zorgen bij cast en crew doordat ze fouten maken of de regie-aanwijzingen niet correct opvolgen. ‘ExtraZ’ wordt aldus een soort van ‘Do’s and Don’ts’ van figuratie, gegoten in de sensatie, emotie en humor van het leven op de set. Omdat een instructievideo echter snel saai kan worden, opteert ons team er voor om de ‘Do’s and Don’ts’ van het figureren in een fictiefilm te gieten waarin duidelijk zal worden wat op een set kan en niet kan.

Voor de figurant-acteurs is er reeds een casting gebeurd. De rollen in de tv-serie die verfilmd wordt op de set, zullen we door herkenbare acteurs laten vertolken, namelijk een deel als fictief personage en een groot deel als zichzelf. Dit maakt het voor de kijker makkelijker om een onderscheid te maken tussen figuranten en acteurs. Momenteel hebben reeds Carry Goossens en Ini Massez al toegezegd. Nog bekende namen volgen zeer binnenkort.

Verder is Wouter Wiggeleer volop bezig om budget bijeen te krijgen om deze kortfilm tot een mooi einde te brengen. Dit door o.a.. onze crowdfunding (http://www.crofun.be/nl/project/extraz#.U9TNg7HEc1I). Niet alleen kunnen mensen een pakket kopen waar ze van alles voor in de plaats krijgen, ze maken ook nog eens kans (bij steun vanaf 50 euro) om één ticket te winnen voor het diner met (bekende) cast & crew.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here