België kent 6,250 miljoen euro aan Palestijnse vluchtelingen

israel

Israël – Palestina: België kent 6,250 miljoen euro toe aan de Verenigde Naties om de Palestijnse vluchtelingen te hulp te komen

israelSinds het begin van het offensief van het Israëlische leger in de Gazastrook op 8 juli in antwoord op de raketaanvallen op verschillende grote Israëlische steden, wordt de balans steeds zwaarder en elke dag neemt de horror voor de lokale bevolking toe.

De afgelopen dagen waren de meest bloedige. Het aantal Palestijnse slachtoffers ligt nu op meer dan 600 doden (waarvan meer dan een vierde kinderen) en 3 700 gewonden. Ruim 100 000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Een duizendtal huizen werd volledig vernield, nog duizend gedeeltelijk, en meer dan 18 000 woningen zijn beschadigd.

Na de oproep van de Belgische regering tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de strikte naleving van het internationale humanitaire recht door alle betrokken partijen, heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille vandaag in overleg met de Ministerraad beslist om een bedrag van 6,250 miljoen euro toe te kennen aan het United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA).

Dit programma van de Verenigde Naties wil Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever, Jordanië, Libanon en Syrië te hulp komen. Het heeft als doel tegemoet te komen aan de fundamentele behoeften van de Palestijnse vluchtelingen op het vlak van humanitaire hulp, gezondheid, onderwijs, en sociale dienstverlening.

Door middel van deze financiële hulp waarvan het UNRWA zal kunnen gebruikmaken om al zijn activiteiten te financieren, wil de Belgische staat effectieve steun bieden om tegemoet te komen aan de dringende behoeften van de Palestijnse vluchtelingen die door het conflict zijn getroffen.

Niettegenstaande de veiligheidsbehoeften van Israël moeten worden gewaarborgd, benadrukt Jean-Pascal Labille de noodzaak om alle inwoners van de regio degelijke levensomstandigheden te garanderen. Dat is precies de eerste opdracht van het UNRWA die België ondersteunt.

Voor Jean-Pascal Labille is het duidelijk: “Door het drama dat dit conflict teweegbrengt bij tal van families, draagt het bij tot duurzame instabiliteit in de regio. Dat is nu net het omgekeerde van waar we nu onmiddellijk naar moeten streven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here