Fouad Massoum als president van Republiek Irak

Didier Reynders tevreden met verkiezing Fouad Massoum als president van Republiek Irak.

didierVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net als EU hoge vertegenwoordigster Catherine Ashton tevreden met de verkiezing van Fouad Massoum als president van de Republiek Irak. Na de verkiezing van Salim Al-Juburi als voorzitter van de raad van afgevaardigden is dit een extra stap in de vorming van een nieuwe regering.

De minister benadrukt dat de crisis in Irak vooral een politieke oplossing vergt. Daarom moedigt hij de Iraakse politici aan zo spoedig mogelijk een nieuwe brede regering te vormen met alle etnische en religieuze gemeenschappen van het land. De vorming van een brede regering voor nationale verzoening is de beste manier om een verenigd front te vormen tegen de Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS). ISIS is een terroristische organisatie die verantwoordelijk is voor tal van wandaden op het grondgebied dat zij controleert. Vooral tegen minderheden, onder wie ook christenen.

Bovendien is Didier Reynders bezorgd over verslagen die melden dat ISIS vrouwenbesnijdenis wil invoeren voor kinderen en vrouwen van 11 tot 46 jaar op het grondgebied dat de terreurorganisatie onder haar controle heeft.

België steunt Irak in zijn strijd tegen het terrorisme met naleving van de mensenrechten en het internationale humanitaire recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here