Fraude met persoonsgegevens voor nep webshop

telecom taelman

UNIZO waarschuwt voor fraude met persoonsgegevens. Identiteit ondernemer misbruikt voor frauduleuze webshop.

Een ondernemer uit het West-Vlaamse Bellegem keek vreemd op toen bleek dat de naam van zijn zaak en de bijhorende contactgegevens plots bovenaan een webshop prijkte die niet de zijne is. Op de site is te lezen dat men bezig is om de winkel te vernieuwen en dat de telecomproducten hierdoor via de webshop kunnen worden aangekocht.

Bestelt de consument een product, dan is hij zijn geld kwijt, maar hij krijgt geen product in de plaats. “Dit is ongezien en angstaanjagend. Niet alleen gaat het over een nep webshop, maar hier worden nog eens de naam en de gegevens van een bestaande ondernemer misbruikt.

Ook UNIZO wordt in de nephandel betrokken. De site vermeldt dat de telecomzaak lid is van UNIZO”, zegt UNIZO. De ondernemersorganisatie dient dan ook klacht in bij de FOD Economie en bij het parket. Ook brengt UNIZO de federale Crime Unit op de hoogte. De ondernemersorganisatie waarschuwt de consument voor deze website en maant ondernemers aan waakzaam te zijn voor het misbruiken van identiteitsgegevens.
De betreffende site: http://telecomtaelman.be/index.php?route=information/information&information_id=4

telecom taelman

Bron: Unizo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here