Annemie Turtelboom en Sven Gatz in de Vlaamse regering

Annemie Turtelboom en Sven Gatz Open Vld ministers in de Vlaamse regering.

Annemie TurtelboomDe Open Vld leden stemden vanavond op het liberale Toetredingscongres in met het Vlaams regeerakkoord en met de liberale deelname aan de Vlaamse regering. De partij maakt vanavond ook haar 2 ministers in de Vlaamse regering bekend: Annemie Turtelboom wordt de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie en viceminister-president van de Vlaamse Regering. Sven Gatz, momenteel directeur van de Unie van de Belgische Brouwers, wordt Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

Sven Gatz (1967) is een Vlaamse Brusselaar en zetelde voor Open Vld eerder al 10 jaar in het Brussels parlement (94-04) en 12 jaar in het Vlaams parlement (99-11). Gatz was er Vlaams fractieleider van 2007 tot 2011. Hij volgde voor Open Vld onder meer cultuur en stedenbeleid en nam de laatste 10 jaar meerdere initiatieven om de stedelijke culturele agenda te stimuleren. In Brussel volgde hij onder meer de ontwikkelingen van de grote cultuurhuizen KVS en Kaaitheater, en de voortdurende culturele ontwikkeling in de brede Brusselse samenleving. Hij zetelt ook nu nog in de Raad van Bestuur van het Bronks theater in Brussel. Gatz kent de Media bovendien vanuit de praktijk, hij was in 93 één van de oprichters van TV Brussel.

Annemie Turtelboom (1967) was tot op vandaag Minister van Justitie in de federale regering. Turtelboom was de eerste federale minister van Migratie- en Asielbeleid (08 – 09) en werd later ook als eerste vrouw minister van Binnenlandse zaken en hoofd van het overwegend mannelijk departement van politie en veiligheidsdiensten. Binnenlandse zaken (2009). Ze zetelt al meer dan 10 jaar in het parlement. Turtelboom is Economiste en kan met haar politieke ervaring, zowel federaal als lokaal en nu ook Vlaams, wegen op de Vlaamse begroting en financiën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here