Draadloze multiroom-audiosysteem

Nieuwe aanvullingen op het draadloze multiroom-audiosysteem HEOS by Denon. Denon, een van ‘s werelds meest vooraanstaande fabrikanten van hoogwaardige home-entertainmentproducten, presenteert vol trots de drie luidsprekers van HEOS, het nieuwe multiroom-audiosysteem van het bedrijf. Met een app voor smartphone en tablet (iOS en Android) maken gebruikers eenvoudig verbinding met het bestaande WiFi-netwerk en kan men in elke of zelfs alle ruimtes van het huis van Denon-geluidskwaliteit genieten. Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe producten is een HEOS-microsite in het leven geroepen. Hierop zijn uitgebreide productgegevens te vinden en is via een speciaal gemaakte animatie virtueel te ervaren hoe HEOS in huis werkt (www.heosbydenon.com).

HEOSHEOS, dat vanaf eind augustus 2014 in de winkels zal liggen, brengt Denon-geluidskwaliteit naar elke of zelfs alle ruimten van het huis. De drie elegante en compacte, maar krachtige draadloze luidsprekers spelen alle muziek van ‘s werelds populairste onlinemuziekservices, maar ook van traditionelere muziekbronnen in huis, smartphones, tablets, pc’s, Macs en NAS-apparaten op het thuisnetwerk af in elke ruimte. De stijlvolle apparaten zijn uitgevoerd in het zwart met geborsteld metalen accenten. De afzonderlijk verkrijgbare, optionele range extender, waarmee het bereik van het bestaande thuisnetwerk verbetert of vergroot, maakt de reeks compleet. Het volledige HEOS-systeem is eenvoudig te installeren en te bedienen via één slimme, moderne app, beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

De HEOS 3: draagbaar uitgangspunt
De HEOS 3 van 299 euro is een basis voor het systeem. Hij mag dan compact zijn, deze stijlvolle, draadloze stereoluidspreker voorziet elke kleinere ruimte met gemak van hoogwaardig geluid. Net als met de andere modellen uit de reeks streamen gebruikers ook met de HEOS 3 muziek vanaf muziekservices (denk aan Spotify, Deezer, Napster en TuneIn), smartphone of tablet en andere apparaten in huis. De HEOS 3 is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en daarmee is hij ideaal voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers, werkplekken, studeerkamers en keukens. Met zijn twee digitale klasse D-versterkers en full-range precisiedrivers in een stijlvolle behuizing met poorten laat de HEOS 3 goed van zich horen. Een reeks nauwkeurige DSP-algoritmes voor akoestische verwerking, die ooit waren voorbehouden aan opnamestudio’s, optimaliseert het geluid.

HEOS 5: elegantie en prestaties in één
De HEOS 5 van 399 euro levert aanzienlijke prestaties. Dit model heeft een luidsprekersysteem met vier drivers, twee precisietweeters, twee midden-/basluidsprekers en een passieve radiator. Alle vier de actieve drivers worden aangestuurd door een eigen digitale klasse D-versterker, voor de best mogelijke geluidskwaliteit. De verbeterde geluidskwaliteit van dit model vormt een perfecte basis voor het geluid met hoge resolutie dat de HEOS kan produceren en het systeem kan alle veelgebruikte formaten aan, ook audiobestanden zonder kwaliteitsverlies, zoals AAC en FLAC. De HEOS 5 is bedrieglijk compact voor het verbluffende geluid dat hij produceert en kan gemakkelijk door het huis worden verplaatst, ook al door zijn handige draagbeugel.

HEOS 7: voor feestjes waar formaat ertoe doet
Het paradepaardje van het systeem is de HEOS 7 van 599 euro, voor de ultieme muziekbeleving. De HEOS 7 kan zelfs de grootste ruimten met gemak aan en is speciaal ontwikkeld voor de veeleisendste gebruiker. De stijlvolle, elegante behuizing zit vol geavanceerde technologieën, zoals twee mid-woofers, twee precisietweeters, twee passieve radiatoren en zelfs een actieve subwoofer. Alle actieve drivers worden aangestuurd door hun eigen digitale klasse D-versterker. Ook in dit model wordt het geluid geoptimaliseerd door een reeks nauwkeurige DSP-algoritmes voor akoestische verwerking, die ooit waren voorbehouden aan opnamestudio’s.

De HEOS-app
Alle nieuwe modellen zijn eenvoudig te bedienen met de nieuwe HEOS-app. De app werd ontwikkeld voor gedetailleerde bediening via een eenvoudige interface en laat gebruikers het systeem met een paar aanrakingen installeren. De luidsprekers samenvoegen om tijdens een feestje in elke ruimte dezelfde muziek te laten horen? Of juist in elke kamer iets anders ten gehore brengen? Met de app hebben gebruikers de bediening van muziek in hele huis letterlijk binnen handbereik. De app laat de gebruiker precies bepalen welke muziek wanneer en waar te horen is. Afspeellijsten maken en opslaan? Controleren welke nummers in de wachtrij staan? Het kan allemaal. Of er nu muziek gestreamd wordt via Spotify, rechtstreeks naar nummers op een smartphone geluisterd wordt of DLNA gebruikt wordt, met de app geeft men elke HEOS-speler een naam op basis van de ruimte waarin deze zich bevindt en is het systeem altijd intuïtief te bedienen.

Prijzen en beschikbaarheid
De drie draadloze luidsprekers van de HEOS-familie zijn vanaf eind augustus 2014 verkrijgbaar. HEOS 3 heeft een consumentenadviesprijs van 299, HEOS 5 zal verkrijgbaar zijn voor 399 euro en HEOS 7 heeft een consumentenadviesprijs van 599 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here