PVDA Aalst start met sociale permanentie

Gert Mettepenningen

Vanaf deze zomer zal PVDA Aalst op maandelijkse basis open bijeenkomsten organiseren waar alle inwoners van Groot-Aalst met hun problemen terecht kunnen. De partij wordt regelmatig geconfronteerd met sociale wantoestanden die doen terugdenken aan lang vervlogen tijden.

Gert MettepenningenGert Mettepenningen, woordvoerder PVDA Aalst, verduidelijkt: “De verhalen die we te horen krijgen zijn niet alleen mensonwaardig maar getuigen ook van een politieke vervreemding die blind lijkt voor de verzuchtingen van velen. Mensen zijn verontwaardigd, voelen zich aan hun lot overgelaten en worden van de kast naar de muur gestuurd, met alle psychologische gevolgen vandien. Bovendien is dit nog maar het topje van de ijsberg. Wanneer het OCMW dan de loftrompet voor zichzelf afsteekt met het bericht dat ze geld op overschot hebben, dan kan dit natuurlijk niet anders dan kwaad bloed zetten bij diegenen die maandelijks nauwelijks of geen stukje maand van hun budget kunnen overhouden. Door deze sociale permanentie trachtten we deze realiteit in kaart te brengen, verhalen te bundelen en druk te zetten op het bestuur om hierin verandering te brengen. Uiteraard willen we deze mensen ook helpen waar mogelijk. Waar het systeem faalt, moeten we het heft in eigen handen durven nemen. Zo, en alleen zo, kunnen structurele veranderingen ingang vinden met de nodige ademruimte voor zoveel mogelijk Aalstenaars”.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op iedere laatste dinsdag van de maand in café Den Appel, Gentsesteenweg 60, telkens van 19u tot 21u. Dinsdag 29 juli zal dit voor het eerst doorgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here