Het live event met graffiti op Gentse feesten

gentse feesten

POËZIE ALS LIVE GRAFFITI TIJDENS GENTSE FEESTEN. Tagger Maripol zet in het Baudelopark het gedicht ‘Ballade van de dode dichter’ om in graffiti en spuit het vervolgens op een autowrak.

gentse feestenHet live event dat tijdens de Gentse feesten dagelijks vanaf 21 juli tot 27 juli plaatsvindt, wordt gefilmd voor Dance of the Dead Poet, een hedendaagse dansvoorstelling van DeadPoet met gedichten van Sabine Martens als uitgangspunt.

Naast het groot podium van Trefpunt in het Baudelopark krijgt de ‘Ballade van de dode dichter’ een nieuw publiek. Tagger Maripol ontwierp een graffitilettertype om het lange gedicht over de onvergankelijkheid van artistieke creatie te kunnen voorstellen aan voorbijgangers. De keuze voor afgedankte materialen als drager voor de graffiti versterkt deze boodschap.

Het live event wordt opgenomen op video om te worden gebruikt in de hedendaagse dansvoorstelling Dance of the Dead Poet, een productie van DeadPoet. De dansvoorstelling werkt rond drie luiken uit de poëziebundel ‘A Dead Poet’s Searching Soul Never Rests’ van Sabine Martens. Voor de chroreografieën tekenen 3 uiteenlopende choreografen (Nicole Kohler, Dieter Defurne, Laura Parijs). Elke choreografie wordt ondersteund door een visual, zoals de video van het graffitigebeuren in Baudelopark.

Zowel de live graffiti tijdens de Gentse feesten als de dansvoorstelling rond poëzie sluiten aan bij de doelstelling van DeadPoet om gedichten zo dicht mogelijk bij het grote publiek te brengen.

DeadPoet vzw werd in juli 2013 opgericht met als doel om poëzie zo dicht mogelijk bij het grote publiek te brengen. Bovendien wil de vzw zoveel mogelijk kunstvormen verenigen rond gedichten. Initiatiefnemer is Sabine Martens die als dichteres haar schrijverschap terugvond na meer dan 20 jaar inactiviteit. Haar gedichtentraject Icons of Passion in de Gentse rosse buurt was de aanleiding om de vereniging op te richten.

Dance of the Dead Poet wordt de eerste grote productie van de vzw. Workshops, poetry dates, lezingen, … behoren tot de dagelijkse activiteiten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here