Jong N-VA Dender reikt Denderoorkonde uit

jong nva dender

Jong N-VA Dender reikt Denderoorkonde uit aan het Jeugd Advies Centrum Dendermonde

Op dinsdag 8 juli 2014 ging naar jaarlijkse gewoonte de 11-juli viering door van N-VA Dender. Naast een interessante spreker uit de nationale politiek – dit jaar viel die eer te beurt aan Peter De Roover – wordt er sinds 2011 ook een onderscheiding uitgereikt door Jong N-VA Dender, met name de Denderoorkonde. Met de Denderoorkonde wensen wij verenigingen en initiatieven uit de Denderstreek te onderscheiden die een meerwaarde betekenen voor onze samenleving.

Eerdere laureaten waren het festival M’eire Morough, maar ook Spoor 2 en de Dendermondse Rugbyclub werden reeds deze onderscheiding toegekend door hun verdiensten op regionaal, nationaal en zelfs internationaal vlak.

jong nva denderDit jaar wensten wij een initiatief uit de jeugdsector in de bloemetjes te zetten. Tenslotte zijn wij ook zelf een jongerenvereniging.
Wij hebben ervoor gekozen om daarom dit jaar het Jeugd Advies Centrum te lauweren.

Het JAC, zoals het beter bekend is onder de jongeren, helpt jonge mensen wanneer alle uitwegen geblokkeerd raken en zij dreigen nergens terecht te kunnen met een probleem of een onopgeloste vraag. Voor het JAC geldt steeds het principe “No strings attached” wat hen meteen ook veel laagdrempeliger maakt dan andere initiatieven.

Jongeren krijgen hierdoor niet het gevoel dat hun verhaal hen zal achtervolgen, dat schept vertrouwen en helpt jongeren te praten over hun problemen.

Zoals u weet is praten over een probleem tenslotte steeds de eerste stap om tot een oplossing te komen. Voor het JAC zijn er geen domme vragen, alles is bespreekbaar.

Omdat dit zo een waardevol initiatief is in een tijd dat veel jongeren de middelbare school verlaten zonder diploma en nog steeds té veel jongeren zichzelf van het leven beroven, omdat ze verstrikt raakten in een net van problemen of vragen, wilden wij deze kans om hier een keer bij stil te staan niet onbenut laten en mag de werkwijze van het JAC voor ons ook gerust norm worden.”

Mevrouw Rita De Vis, regiodirecteur bij moederorganisatie CAW, die de oorkonde voor het JAC in ontvangst nam maakte van de gelegenheid gebruik om op te roepen om jongeren te blijven steunen en kansen te bieden.

We kunnen mevrouw De Vis er van verzekeren dat haar oproep is gehoord en N-VA er alles binnen haar mogelijkheden aan zal doen om deze wens te vervullen, aldus Jong N-VA Dender.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here