Miss Exclusive finaliste 2015, Axelle Stratsaert

axelle Stratsaert

Deze keer hadden we een leuke babbel met Axelle Stratsaert (Miss Exclusive finaliste 2015) uit Poelkapelle. Zij kreeg het nummer 8 toegewezen.

Interview ,

Ik ben Axelle Stratsaert, 18 jaar oud en ik woon in Poelkapelle (regio West-Vlaanderen). Ik ben op 30 april 1996 geboren te Poperinge. Momenteel maak ik mijn studies af in mijn laatste jaar Economie-Moderne talen. Volgend jaar ben ik van plan om bio-esthetiek verder te studeren. In mijn vrije tijd ga ik zeer veel dansen en doe ik ook aan competitiedansen. Ik ben een danseres te dansschool Dursin, waar ik één van de 24 leden ben uit de dansgroep ‘Tennessee’, waarmee we al een aantal keer de wereldtitel binnenhaalden.

axelle StratsaertDe reden waarom ik deelneem aan Miss Exclusive is omdat ik mezelf voor een groot avontuur wil zetten. Ik wil voor mezelf de lat hoog leggen en zo veel mogelijk bereiken en natuurlijk wil ik ook zeer graag dat kroontje op mijn hoofd zien staan. Het is ook een droom van vele meisjes en ik ben dan ook super blij dat ik mezelf al finaliste mag noemen! Het is ook goed om nieuwe contacten te leggen en een heleboel nieuwe vriendinnen erbij te hebben! Het leek me een super organisatie en dit kan ik nu al reeds bevestigen! Mijn boodschap luidt als volgt: streef je dromen na, anders blijft het slechts bij dromen en worden ze geen werkelijkheid. Geef alles, zet je beste beentje voor en keep the smile!

Kunt u wat vertellen over uw hobby’s?
Mijn hobby is zoals eerder vermeld dansen. Mijn passie voor dansen is zeer groot en ik wil het heel m’n leven blijven doen. Ik spendeer ongeveer 5à6 uur per week in de dansschool. Ik ben beginnen dansen toen ik vier jaar oud was. Volgens mijn mama was ik veel te zenuwachtig en kon ik niet stil blijven zitten, daarom heeft ze me ingeschreven en daar ben ik haar zeer dankbaar voor! Ik doe al heel m’n dansperiode aan competitiedansen en dat doe ik in een groep van 24 meisjes. Onze groep heet ‘Tennessee’ en we zijn allemaal zeer gehecht aan elkaar. Meerde malen werden wij Vlaams Kampioen, Belgisch Kampioen, Europees Kampioen en Wereldkampioen! Samen doen wij ook activiteiten en ik amuseer me altijd! Het dansen zit in de familie want mijn zus en mama doen weliswaar ook aan competitiedansen en ook zij hebben al grote titels binnengesleept.

Wat is het vakantieland van uw dromen?
Dat is zonder twijfelen Mexico! Mijn nonkel woont daar al enkele jaren door zijn werk en daarom gaan wij ook soms op reis naar daar. Ik kan wel zeggen dat het daar het paradijs is. We komen telkens terecht in de mooiste hotels waar we als koningen en koningen bediend worden. Een uitstapje voor de hele Miss Exclusive organisatie, niet waar? Dankzij mijn nonkel kunnen wij daar tal van leuke activiteiten doen zoals safari-tochten en we kunnen er zwemmen tussen de dolfijnen. Geen enkel land kan volgens mij tippen aan Mexico, terwijl ik er al enkele gezien heb en toch komt er geen één land in de buurt ervan. Het is er altijd supermooi weer en daar zijn de mensen één voor één heel vriendelijk. Dat is een factor dat ik zeer belangrijk vind, dat helpt je overal verder. Vriendelijkheid is nu ook zeer belangrijk tijdens mijn finalistenperiode maar dat spreekt voor zich en ik heb daar absoluut geen problemen mee!

Zijn er onderwerpen waarover tegen u geen grappen gemaakt mogen worden?
Je hoort veel dat het woord ‘kanker’ als scheldwoord gebruikt wordt. Daar heb ik dus een héél grote hekel aan. Mensen die dit als scheldwoord gebruiken hebben geen besef van wat ze zeggen. Zo’n klein woord heeft zo’n grote betekenis. Mijn oma, die stierf aan borstkanker, was mijn grote voorbeeld. Ik ben bij haar opgegroeid samen met mijn zus en zij was de belangrijkste persoon in mijn leven. Het was een sterke vrouw maar de lelijke ziekte heeft haar tot haar einde gebracht. Ik vind het dan ook zeer jammer dat zij mijn finalistenperiode niet zal kunnen meemaken, alsook mijn proclamatie niet. Toch weet ik diep in mijn hart dat ze daarboven meekijkt en hopelijk zeer trots is. Dus voor de mensen die zomaar het woord ‘kanker’ als scheldwoord gebruiken heb ik geen respect. Ze zouden beter eens nadenken over de betekenis vooraleer ze het er zomaar uitflappen.

Gaat u liever om met mannen of met vrouwen?
Ik ga met beide geslachten even graag om. Je kunt zowel mannelijke als vrouwelijke vrienden hebben, maar je kunt niet tegen beide altijd over hetzelfde praten. Als je roddels hebt, of je zit met problemen zal je eerder naar een vriendin gaan. Alhoewel ik het ook eens interessant vind om de mening van het andere geslacht te weten. Meestal bekijken zij de kwestie helemaal anders en dat kan soms ook je eigen visie beïnvloeden. Ik ben ook van mening dat je als vrouw een mannelijke beste vriend kunt hebben. Het is niet omdat je goed overweg kunt met het mannelijke geslacht dat er daarvoor iets meer achter zit… Ik ben namelijk een zeer sociaal persoon en ik ben graag onder de mensen. Ik kan het dus met iedereen vinden!

Heeft u wel eens een belangrijke vriendschap verbroken?
Een vriendschap definitief stopzetten heb ik nog nooit gedaan. Iedereen heeft wel eens ruzies en discussies maar die zijn er om opgelost te worden. Ik heb me wel al vaak volledig vergist in mensen. Mensen kunnen zich namelijk heel anders voordoen, voor een welbepaalde tijd. Maar vroeg of laat komt het werkelijke karakter toch altijd naar boven. Het is dan aan jezelf om deze te aanvaarden of niet. Ik ben geen persoon die eeuwenlang boos kan blijven, ik ben vergevingsgezind. Hoe erg me iemand ook kwetst, uiteindelijk zal ik die persoon vergeven. Fouten kunnen gemaakt worden, ikzelf maak er ook. Het is dan wel de bedoeling om eruit te leren en stappen te ondernemen. Ik wel al vriendschappen gehad die verwaterden maar als ik de persoon ik kwestie tegenkom zal ik altijd wel een gesprek aangaan. Ik heb er wel uit geleerd dat je niet veel mensen kunt vertrouwen, soms je beste vrienden niet. De boodschap is dus ‘opletten met wat je aan wie zegt’. Langs de andere kant vind ik vriendschap dan wel een onmisbare factor, het is gewoon iets dat je nodig hebt in je leven.

Is er iemand in uw familie die altijd uw grote voorbeeld is geweest?
Daarover is geen twijfel mogelijk, dit gaat om mijn mama. Sinds de scheiding van mijn ouders heb ik een andere kant van m’n mama leren kennen. Ik leerde de sterke, onbreekbare mama kennen. Wat zij allemaal al heeft meegemaakt is ongelooflijk. Maar wat het fantastische eraan is, is de manier waarop ze ermee omging. Ze bleef ervoor gaan, telkens wist ze een manier om zichzelf eruit te slaan. M’n mama heeft zeer veel tegenslagen gekend en heeft haar gemaakt tot de vrouw die ze nu is. De fantastische, prachtige, lieve, leuke, toffe Heidi Coulier. Ik hoop dat ik later een even goede mama kan zijn zoals haar. Als ik problemen heb kan ik altijd, maar dan ook altijd bij haar terecht. Soms voelt ze het gewoon aan als ik met iets zit, zonder dat ik er maar iets over zeg.

Mijn mama is mijn beste vriendin. Er is niemand in de wereld dat ik liever zie, ze is m’n grootste idool, m’n grote rolmodel. Een leven zonder haar kan ik me echt niet voorstellen.

Wanneer was u voor het laatst zenuwachtig?
De laatste keer dat ik toch wel zeer zenuwachtig was, was voor de eerste ontmoeting met de andere finalistes. Mijn hart ging plots veel sneller toen ik aan het Atomium aankwam. Allerlei vragen raasden door m’n hoofd. Ik denk wel dat ieder meisje in het begin een bang hartje had, maar uiteindelijk is alles zeer goed meegevallen! Ik voelde me al snel op mijn gemak en dat kwam onder andere ook door de toporganisatie die ons goed begeleid en coacht.

Wie bewondert u?
Ik heb een klein zusje van zeven jaar die toch wel min of meer naar mij opkijkt. Ze heeft een beetje dezelfde maniertjes mee van mij en dat komt soms wel grappig over. Als ik me bijvoorbeeld klaar maak om naar een feestje te gaan, moet ik haar ook altijd schminken en vraagt ze of ze niet mee mag. Ze zegt me ook veel dat ze later ook wil zijn zoals ik, ook vraagt ze me om al mijn kleren te houden, tot dat ze groot is zodat zij deze dan kan dragen. Dat is toch wel leuk om te horen van haar. Ze betekent ook zeer veel voor mij en ik zou haar zeker niet kunnen missen. Ze staat net zoals ik graag in de spotlights en ze doet graag fotoshoots! Zeer schattig als je het mij vraagt, voor een meisje van zeven jaar oud.

Bent u gelovig?
Ik ben niet de persoon die steevast gelooft in God. Maar ik geloof wel degelijk dat er toch wel ‘iets’ is. Bijvoorbeeld leven na de dood, daardoor ben ik een beetje gefascineerd. Ik ben zeker dat het bij de dood niet stopt, ik kan je niet vertellen waarom maar het is zo. Ik geloof er ook in dat wanneer je een slechte periode doormaakt, er je een goede staat te wachten. Uit het leven moet je lessen leren, daarom zijn er bewust hindernissen geplaatst, die je moet proberen te trotseren en er proberen sterker uit te komen. Ik ben ook van mening dat alles met een reden gebeurt en dat we het leven moeten nemen zoals ze is en dat we kansen moeten grijpen met beide handen.

Miss Exclusive is één van de grootste Miss verkiezingen van het land die reeds vijf jaar bestaat. Miss Exclusive verkiest elk jaar het meest exclusieve meisje van ons land. Miss Exclusive staat voor glamour, extravagantie, stijl & natuurlijke schoonheid. Meer op www.missexclusive.be en www.facebook.com/missexclusiveofficial

axelle Stratsaert miss exclusive 8

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here