Werkgevers moeten in alle vrijheid mensen tewerkstellen

UNIZO onderzoekt mogelijkheid neerleggen klacht tegen onbekenden. Naar aanleiding van de onder druk van dreigbrieven nieuwste ontwikkelingen inzake de allochtone werkneemster bij het bedrijf Remmery en de passage in de jongste anonieme brief ten aanzien van alle ondernemers met allochtone werknemers, roept UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, alle vakbonden en werkgeversorganisaties op, deze chantage publiek en krachtig te veroordelen.

Volgens de ondernemersorganisatie is het onaanvaardbaar dat onder externe druk van wie ook, de vrije keuze in het aanwervings- en personeelsbeleid wordt beïnvloed want werkgevers moeten in alle vrijheid mensen kunnen tewerkstellen op basis van hun motivatie en bekwaamheid, los van religieuze of etnische achtergrond. Overigens werken allochtonen vooral in KMO's tot vijftig werknemers. Gezien de bedreiging ten aanzien van alle betrokken ondernemers, onderzoekt UNIZO met haar raadsman de mogelijkheid en wenselijkheid voor het neerleggen van een klacht tegen onbekenden met burgerlijke partijstelling.

De ondernemersorganisatie beschikt over een Servicepunt KMO en Diversiteit. Ondernemers kunnen er terecht voor advies en informatie. Het Servicepunt biedt ook een opleiding op maat "Nederlands leren op de werkvloer" voor anderstalige werknemers. Het UNIZO-Servicepunt KMO en Diversiteit is gratis ter beschikking op het nummer 02/238 07 16, e-mail diversiteit@unizo.be
Bron: Unizo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here