Kijkplatform op Kouterdreef Gent ingehuldigd

kijkplatform gent

Vandaag huldigde projectontwikkelaar Matexi samen met schepen Christophe Peeters een kijkplatform in voor de Kouterdreef-werf te Gent. “We merken dat er veel interesse is in de spectaculaire bouwwerkzaamheden. Dit platform geeft de Gentenaren een unieke inkijk”, aldus Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen. De bouw van het project gaat na het bouwverlof van start. Met het project is een investering gemoeid van zo’n 50 miljoen euro. Het einde van de werken is voorzien voor het begin van 2017.

kijkplatform gentHerontwikkeling Kouterdreef

Projectontwikkelaar Matexi realiseert de “Kouterdreef” op de site van de twee voormalige kantoorgebouwen van KBC. De historische gevels van het oude bankgebouw worden daarbij in ere gehouden. De nieuwe gebouwen bieden plaats aan kantoren, een tiental winkels en 41 luxeappartementen.

Kijkplatform ingehuldigd

In augustus 2013 startte de eerste fase van het bouwproject. De oude gebouwen werden afgebroken en er werd een grote bouwput gegraven die plaats zal bieden aan winkelruimtes. Die bouwput gaf een uniek zicht op de historische gevels van het oude bankgebouw en lokte al snel veel nieuwsgierigen. Matexi besliste daarom om een kijkplatform in te richten zodat passanten een blik kunnen werpen op de bouwput en de bijhorende werken. Gents Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie Christophe Peeters huldigde vandaag dat kijkplatform in. De bouwput zal ook bereikbaar zijn tijdens de Gentse Feesten.

“We willen de bouwwerken met alle Gentenaars delen, daarom richtten we een kijkplatform in. Dat gebeurt niet toevallig vandaag: we bereikten een belangrijke mijlpaal in het project. De afbraakwerken zijn afgerond, de oude gevels zijn gestut, de bouwput is volledig uitgegraven en de eerste vloerplaat is geplaatst. De bouw kan nu officieel beginnen”, aldus Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen.

Start van werken op 4 augustus

Op vier augustus starten de eigenlijke bouwwerken. Matexi wilt de omwonenden via nieuwsbrieven op de hoogte te houden van de voortgang van de werken. In totaal investeert de projectontwikkelaar zo’n 50 miljoen euro in het project. Het binnenstedelijk project omvat weerskanten van de Kouterdreef en biedt zowel ruimte om te wonen als om te winkelen. De Kouterdreef wordt breder en zal plaats bieden aan een tiental boetieks. Zo sluit de Kouterdreef de lus met Brabantdam, Kouter, Veldstraat en Koestraat en wordt het bestaande winkeltraject van Gent vervolledigd. Eind 2015 neemt KBC intrek in de nieuwe kantoren. De totale oplevering van het project is voorzien voor 2017.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here